2015-06-17 14:13:57
Φωτογραφία για Τι είδε ο Αυστριακός Καγκελάριος στον Ευαγγελισμό !
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Γιατί δεν τον υποδέχτηκε κανείς από το υπουργείο Υγείας;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - health report.gr

Είδε ήλθε και απήλθε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν χωρίς όμως να τον υποδεχθεί κανένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Μπορεί ο Καγκελάριο της Αυστρίας να είδε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λόγω και της θέσης του άλλωστε, κανείς όμως από το υπουργείο Υγείας δεν …καταδέχτηκε να τον υποδεχθεί στον Ευαγγελισμό, τον οποίο και επισκέφθηκε προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο σύστημα υγείας.

Ο κ.Φάιμαν μετέβη το πρωί της Τετάρτης στον Ευαγγελισμό συνοδευόμενος από συμβούλους και συνεργάτες του όπου και τον υποδέχτηκε μόνο ο διοικητής του Νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος ο οποίος και τον ξενάγησε στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Με καλή διάθεση ο Αυστριακός Καγκελάριος περπάτησε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών το οποίο για έναν περίεργο λόγο δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση εκείνη την ώρα παρότι καθημερινά πνίγεται από ασθενείς.


Στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε θαλάμους αλλά και σε άλλα τμήματα για να καταλήξει στα νέα χειρουργεία του νοσοκομείου.

Ο Βέρνερ Φάιμαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ρωτούσε συνεχώς τον διοικητή του νοσοκομείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ευαγγελισμός εξαιτίας των περιορισμένων κονδυλίων ενώ στους διαδρόμους δεν παρέλειπε ακόμη και να χαιρετά με άνεση τους εργαζόμενους που συναντούσε.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του, με την επίσκεψη του αυτή θέλησε να δείξει και εμπράκτως το ενδιαφέρον της χώρας του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας.

Βέβαια αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τον Αυστριακό Καγκελάριο δεν τον υποδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δεδομένου ότι ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά τόσο από τους Έλληνες παρεβρισκόμενους, όσο και από την Αυστριακή αντιπροσωπεία με τη δέουσα βέβαια διακριτικότητα.

Προς ώρας παραμένει άγνωστο γιατί το υπουργείο υγείας έστω εθιμοτυπικά δεν υποδέχτηκε τον Αυστριακό Καγκελάριο έστω και σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ