2015-06-17 15:54:15
Φωτογραφία για Εγκαινίασαν το Κέντρο Υγείας Καστορείου Λακωνίας και δεν λειτούργησε ποτέ
Μία εβδομάδα προ των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου του 2015,ο τότε αναπληρωτής υπουργός υγείας και νυν Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, διοργάνωσε τα εγκαίνια του νέου κέντρου υγείας Καστορείου Λακωνίας, ήταν κεντρικός ομιλητής, έκοψε την κορδέλα, το παρουσίασε ως μεγάλο έργο και ευχήθηκε καλή αρχή στο προσωπικό του νέου κέντρου υγείας. Με πρωτοβουλία μάλιστα του ιδίου του κ. Γρηγοράκου, προσκλήθηκαν επίσημοι, οι οποίοι νόμιζαν ότι το κέντρο υγείας Καστορείου ξεκινά την λειτουργία του, από τη στιγμή των εγκαινίων.

Τα εγκαίνια διαφημίστηκαν και από την σελίδα του κ.Γρηγοράκου στο facebook:

(Leonidas Grigorakos 15 Ιανουαρίου · Εγκαίνια στο Κέντρο Υγείας Καστορείου Λακωνίας Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί).

Όμως, το κέντρο υγείας Καστορείου, δεν ξεκίνησε ποτέ την λειτουργία του, με συνέπεια οι κάτοικοι και επισκέπτες των βορείων δήμων Λακωνίας, να διαμαρτύρονται έντονα, χαρακτηρίζοντας ως απάτη τα εγκαίνια και τις δεσμεύσεις περί λειτουργίας από τον Γενάρη του 2015. Κατηγορούν τον κ. Γρηγοράκο ότι τους εξαπάτησε.


Κύριε Γρηγοράκο, πως κάνετε εγκαίνια κέντρου υγείας τη στιγμή που δεν υφίσταται προσωπικό που θα στελεχώσει το κέντρο υγείας;; Δεν έπρεπε να εξασφαλίσετε πρώτα το προσωπικό και μετά να προβείτε στα εγκαίνια;; Σήμερα, όποιος περάσει από το Καστόρι, θα διαπιστώσει ότι το δημοτικό κτίριο που υποτίθεται ότι θα φιλοξενούσε το κέντρο υγείας, παραμένει κλειστό, κλειδωμένο και μόνο μία ταμπέλα θυμίζει ότι προορίζεται για κέντρο υγείας. Είναι κλειδωμένο πρωί, μεσημέρι, βράδυ, νύχτα.

Δηλαδή, δεν λειτουργεί ποτέ, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Θα έπρεπε πρώτα ο κ.Γρηγοράκος να εξασφαλίσει το προσωπικό από προσλήψεις ή μετακινήσεις και μετά να προβεί στα εγκαίνια και να παρουσιάζει ως δεδομένη την λειτουργία του, ενώ είναι κλειστό και κλειδωμένο.

Το μόνο που έχει γίνει για το κέντρο υγείας Καστορείου Λακωνίας, είναι η σύστασή του ως νέου οργανισμού με ΦΕΚ και νόμο και η τοποθέτηση πολλών μηχανημάτων-εξοπλισμού εντός του κτιρίου. Χωρίς προσωπικό όμως, όλα είναι περιττά, αφού δεν πληρεί τον σκοπό του, δεν λειτουργεί για να βοηθήσει στην πράξη τους κατοίκους και επισκέπτες των βορείων δήμων.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε και την ευθύνη της δημοτικής αρχής ως προς το κτίριο. Έχει παραχωρηθεί για την στέγαση νέου κέντρου υγείας, αλλά η κυριότητα του κτιρίου ανήκει στο δήμο(η ευθύνη για το κτίριο) και στο ισόγειο του κτιρίου εισέρχονται όμβρια ύδατα και υγρασία, γεγονός που η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να επιδιορθώσει. Οι αγροτικοί ιατροί του αγροτικού ιατρείου Καστορείου, αρνούνται να μετακομίσουν στο εν λόγω κτίριο, εάν ο δήμος δεν επιδιορθώσει το θέμα της υγρασίας και της εισόδου όμβριων υδάτων.

Αναμένουμε απάντηση από τον κ. Γρηγοράκο, γιατί αυτός διοργάνωσε εγκαίνια και δεσμεύτηκε ότι από εκείνη τη στιγμή θα ξεκινούσε η λειτουργία του κέντρου υγείας, αλλά το κτίριο παραμένει συνεχώς κλειδωμένο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ