2015-06-18 11:34:32
Φωτογραφία για Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Λήδας Κατσίλα - Το συγκινητικό αντίο από τις τις φίλες της
Θλίψη στην οικογένεια και τους δικούς της ανθρώπους έχει προκαλέσει ο πρόωρος χαμός της Λήδας Κατσίλα στα 42 χρόνια της.

Πατέρας της ήταν ο γνωστός συμπολίτης γιατρός Γιώργος Κατσίλας και μητέρας της η αδελφή του Ευάγγελου Φλωράτου, Μαρίνα.

Με τον σύζυγό της Δημήτρη Άσπρο, που εργάζεται στην DATA RC, είχαν αποκτήσει 3 παιδιά.

Η άτυχη Λήδα έπασχε από καρκίνο και για περίπου ενάμιση χρόνο έδινε σκληρή μάχη για τη ζωή της ενώ τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 11 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων στο Αίγιο.

Το συγκινητικό αντίο από τις φίλες της

"Το αριστερό σου χέρι κρατά το στιλό, στρίβεις λοξά το τετράδιο, "είμαι αριστερόχερη" ανακοινώνεις, "μόνο το 7% του πληθυσμού είναι" και αρχίζεις να κρατάς σημειώσεις. Οργανωμένα, ότι κάνεις είναι οργανωμένο".

Από το μάθημά σου με τα παιδιά στο φροντιστήριο μέχρι και τις μικρές μουτζούρες στο περιθώριο του τετραδίου σου. Κρατάς σημειώσεις για την γλωσσολογία, τα λατινικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα παιδιά, ένα νέο παιγνίδι που έμαθες και που θα παίξεις μαζί τους, τις συνταγές, την απίθανη μακαρονάδα, ένα επιτυχημένο chateaux, την καλύτερη σοκολάτα στο γκουρμέ σούπερ μάρκετ. Κρατάς σημειώσεις δωρικά, όπως δωρική είσαι κι εσύ. Σε βλέπω που είσαι σκυμμένη πάνω από το τετράδιο, κοιτάς το χαρτί με το πονηρό, σπινθηρβόλο βλέμμα σου πίσω από τους φακούς που μαρτυρά την σβελτάδα της σκέψης σου και την ικανότητα του να εκπαιδεύσεις τους ανθρώπους που αγαπάς να είναι έτοιμοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Με ένα φίλτρο προστασίας για όλους. Νιώθεις, χωρίς να μιλάς, χωρίς εξάρσεις συναισθηματικές, αλλά με μεγάλη υπευθυνότητα. Γράφεις με τα στρογγυλά πεπλατυσμένα γράμματα, σαν κόμικ του Γκάρφιλντ, για τα δίδυμα και τον μικρό σου που τόσο συνειδητοποιημένα και υπεύθυνα προετοιμάζεις για την ζωή. Για τους μαθητές σου στο φροντιστήριο που τους εκπαιδεύεις με την δέουσα αυστηρότητα και αμεσότητα μαζί. Διασκεδάζεις μαζί τους και μαζί με τη γνώση τους μεταδίδεις και την ευθυκρισία σου. Πετάς ένα γελάκι, ανασκουμπώνεσαι και γράφεις για τα καρναβάλια που έχεις περάσει στην Achaia Clauss με τις φίλες σου και τις κουμπάρες σου. Για τους james και τους Red Hot Chili Peppers για τους στίχους της ροκ εκδοχής σου και των φοιτητικών σου χρόνων στο Παγκράτι. Γράφεις για τις επιλογές που σου στέρησε η ασθένεια. Ξαναγελάς και είσαι χιουμοριστικά αφοπλιστική και πικρόχολη μαζί. Το λεύκωμα είναι έτοιμο, λες θριαμβευτικά και σηκώνεσαι από την καρέκλα να δεις αν έχει ψηθεί το κέικ".

ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΣΟΥ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ»... ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ»... ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ