2015-06-18 13:44:16
Φωτογραφία για Τσίπρας: Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο
Μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια κακή συμφωνία στέλνει για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Εστεράιχ», ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι θέλει μια συμφωνία η οποία θα έχει μία βιώσιμη μορφή για την οικονομία και το κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας και θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση και όχι απλά μία συμφωνία.

Στη συνέντευξή του στέλνει ακόμη ένα μήνυμα προς τους δανειστές, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του για το πώς εξοικονομεί χρήματα. «Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, με αφορμή και την επίσκεψή του στην Αθήνα, ειλικρινή φίλο της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ.


«Εχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της ΕΕ. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμών της ΕΕ», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, ενώ απαντώντας στην ερώτηση «αν η κυρία Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit» ο Ελληνας πρωθυπουργός επισημαίνει: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κυρία Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην ΕΕ». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΗΣ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΗΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ