2015-06-19 00:01:42
Φωτογραφία για Θύελλα για τους «διοικητές χωρίς προσόντα»!
Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τι αλλάζει την τελευταία στιγμή ο Π. Κουρουμπλής

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τρίζει το «καράβι» του υπουργείου Υγείας από την αποκάλυψη του HealthReport.gr σχετικά με τα προσόντα των νέων διοικητών που θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας με αποτέλεσμα ο «καπετάνιος» να προσπαθεί να ανακρούσει πρύμνα προκειμένου να μην πέσει σε ξέρα και βουλιάξει Ειδικότερα μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ του HealthReport.gr που μεταξύ άλλων έλεγε πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίεζαν ασφυκτικά τον υπουργό υγείας να καταργήσει ουσιαστικά τα προσόντα για τους διοικητές, ετοιμάζεται νέα τροπολογία, ενώ ακόμη ψάχνονται για διέξοδο που δε θα δυσαρεστήσει τον κομματικό εναγκαλισμό.

Όπως πληροφορούμεθα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκέφτεται τώρα να κάνει στροφή 90 μοιρών προκειμένου να διασωθεί πολιτικά χωρίς να «εκνευρίσει» τα κομματικά στελέχη που ζητούν επιτακτικά οι διοικητές στα νοσοκομεία να διοριστούν χωρίς να υπάρχουν προσόντα.


Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, ο αχός που σηκώθηκε από την αποκάλυψη τουHealthReport.gr έφερε μπροστά στο δίλημμα «τήρηση του νόμου ή υπακοή στα κομματικά κελεύσματα».

Έτσι σύμφωνα πάντα με πληροφορίες αυτό που φαίνεται να επιλέγεται δεν είναι ακριβώς η τήρηση του νόμου αλλά η τήρηση παλαιότερου νόμου!

Για να γίνουμε σαφέστεροι ο κ.Κουρουμπλής φέρεται να κλίνει στην άποψη ότι για τους διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να υιοθετηθούν τα προσόντα που επιβάλει ο νόμος Λοβέρδου (ψηφίστηκε το 2012) και όχι αυτός του Άδωνι Γεωργίαδη που ετέθη σε ισχύ το 2014.

Τι επιτυγχάνεται μ’ αυτό;;; Πολύ απλά τα κριτήρια είναι χαλαρότερα αφενός και αφετέρου υπάρχουν ορθάνοικτα παράθυρα αξιοποίησης ανθρώπων με χαμηλότερα του νόμου προσόντα.

Συγκεκριμένα ο νόμος Λοβέρδου (4052/2012) προέβλεπε:

«Οι Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντιστοίχου αναγνωρισμένου τίτλου του εξωτερικού. Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση τη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση».

Πάντως οι συνεργάτες του υπουργού μετέφεραν στο HealthReport.gr ότι οι παλαιοί διοικητές θα απομακρυνθούν χωρίς αποζημίωση, ενώ στην αιτιολογική έκθεση θα αναφέρεται το επιχείρημα ότι δεν αξιολογήθηκαν σωστά από την επιτροπή που είχε δημιουργηθεί, η οποία περισσότερα προβλήματα δημιούργησε στα νοσοκομεία παρά έλυσε.

Ωστόσο οι νέοι διοικητές που θα διορισθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να αντικαταστήσουν τους «γαλάζιους» θα είναι χωρίς κανέναν διαγωνισμό ή διαδικασία, καθώς θα ληφθούν υπ όψιν μόνο τα κριτήρια που τίθενται στο νόμο του 2012 όπως μαθαίνουμε ότι θα ορίζεται στην τροπολογία αν και ακόμη όλα είναι ρευστά με τον υπουργό Υγείας να παλινδρομεί μεταξύ των κομματικών πιέσεων και των νόμων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ