2015-06-19 14:23:26
Φωτογραφία για ΚΟΜΒΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Κομβικό ρόλο στην αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης στο ελληνικό ζήτημα φαίνεται ότι παίζει ανεπισήμως από σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο κ. Γιούνκερ είχε σήμερα το πρωί επικοινωνία για την Ελλάδα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μάρκ Ρούτε, ενώ εντός της ημέρας και το σαββατοκύριακο θα έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν οι απόψεις όλων των πλευρών εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Κομισιόν όπως είπε και χθες ο επίτροπος Μοσκοβισί, θέλει μια Ελλάδα σταθερή, δυνατή, ευημερούσα, που θα παράγει απασχόληση, την οποία έχουν ανάγκη οι πολίτες της. Θέλει μια Ελλάδα δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της, η οποία θα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης.

''Ναυτεμπορική''

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ