2015-06-20 16:07:14
Φωτογραφία για Από τις 20 Ιουλίου και ανά μήνα η δημοπράτηση των οκτώ εργολαβιών για την Πατρών - Πύργου
Η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος με έναρξη από Πύργο προς Πάτρα, (από το σύνολο των οκτώ εργολαβιών), θα γίνει μέχρι τις 20 Ιουλίου, μέχρι τέλους του Σεπτέμβρη η δημοπράτηση του δεύτερου τμήματος. Στην συνέχεια ανά μήνα περίπου θα γίνεται η δημοπράτηση των υπολοίπων τμημάτων.

Αυτό δεσμεύτηκε την Πέμπτη, μιλώντας με αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας για τη νότια χάραξη του αυτοκινητόδρομου και της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών - Πύργου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Παρόντες ήταν και οι τρεις Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία:

"Είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε στον κ. Υπουργό, τις απόψεις μας για την πρώτιστη ανάγκη, περιβαλλοντική, αναπτυξιακή, οικολογικής και πολεοδομικής ισορροπίας, και τα δύο δίκτυα να οδεύσουν σε Νότια χάραξη, με την οποία θα αποφύγουμε την πλήρη καταστροφή, μιας οικιστικής περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους για τα επόμενα 150 χρόνια, δηλαδή για πάντα
. Γνωρίζουμε ότι στην περιοχή αυτή γίνεται η οικιστική επέκταση και των δύο αστικών κέντρων της περιοχής, της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας. Γνωρίζουμε την μέγιστη χρησιμότητα της λειτουργιάς στην υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή Προαστιακού Σιδηροδρόμου που θα συνδέει την Πάτρα με την Κάτω Αχαΐα, που με τόσο επωφελή τρόπο λειτουργεί ήδη στην Βόρεια πλευρά της Πάτρας. Οι Δήμοι μας έχουν ήδη προγραμματίσει και προετοιμάζουν την λειτουργία αυτής της Προαστιακής γραμμής.

Αντίθετα, αν διατηρηθεί για την νέα Σιδηροδρομική Γραμμή η υφιστάμενη χάραξη, εκτός από τα φαραωνικά τοιχία, τις επικίνδυνες ισόπεδες διαβάσεις, τις επικίνδυνες υψηλές ταχύτητες, ακυρώνεται η λειτουργία του προαστιακού, ακυρώνεται επίσης η αναγκαία εξυπηρέτηση της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών.

Ο κ. Υπουργός, δεν μας υποσχέθηκε λύση του προβλήματος. Μας εξέφρασε βεβαίως την προσωπική του συμφωνία στις δικές μας προτάσεις

Υποσχέθηκε την εκπόνηση από το Υπουργείο μιας προκαταρκτικής μελέτης για την Νότια χάραξη σε σύντομο διάστημα, με την οποία θα έχουμε την δυνατότητα μιας, κατά το δυνατόν, αντικειμενικής προεκτίμησης και του κόστους κατασκευής και του κόστους των απαλλοτριώσεων.

Δεσμεύτηκε, ότι η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος με έναρξη από Πύργο προς Πάτρα, (από το σύνολο των οκτώ εργολαβιών), θα γίνει μέχρι τις 20 Ιουλίου, μέχρι τέλους του Σεπτέμβρη η δημοπράτηση του δεύτερου τμήματος. Στην συνέχεια ανά μήνα περίπου θα γίνεται η δημοπράτηση των υπολοίπων τμημάτων.

Τα αναφέρουμε αυτά, γιατί απαντούν σε όλες τις αιτιάσεις περί ματαίωσης του έργου που ακούστηκαν στο μόλις πρόσφατο παρελθόν. Ελπίζουμε και καλούμε και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους φορείς της Ηλείας ,να αποσύρουν μετά από όλα αυτά τις ενστάσεις τους και να στηρίξουν το αίτημα μας.

Δεν κερδίσαμε ακόμα τίποτα! Κρατήσαμε το θέμα ανοιχτό και συνεχίζουμε τον αγώνα!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ