2015-06-22 06:29:40
Φωτογραφία για Τα οδοιπορικά έγιναν ισοδύναμα! Η μείωση 180 εκ. στους εξοπλισμούς και η σύσκεψη στην ΕΥΠ
Στον βωμό των “διαπραγματεύσεων” για μια ακόμη φορά θυσιάζονται οι στρατιωτικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr ανάμεσα στα “ισοδύναμα” που έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων κι έχουν ενταχθεί στην σχετική λίστα που παρουσιάστηκε στους δανειστές είναι και τα λεγόμενα “οδοιπορικά” των στρατιωτικών. Η πρόταση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων -του ίδιου που με ευκολία εγκρίνει μεταθέσεις στις Βρυξέλλες χωρίς να ξέρει το κόστος- είναι καταστροφική για τα στελέχη των ΕΔ. 

Και βέβαια αυτά δεν είναι τα μόνα μέτρα που πλήττουν άμεσα τους στρατιωτικούς. Οι δήθεν “πρόωρες συνταξιοδοτήσεις” αποτελούν παρελθόν με βάση τα όσα προτείνονται.

Επιπλέον προβλέπονται μειώσεις 180 εκατομμυρίων ευρώ στις λεγόμενες πλέον από συνήθεια “εξοπλιστικές δαπάνες” . Πρόκειται για κονδύλια τα οποία έχουν σχέση με την τεχνική υποστήριξη και αναβάθμιση υπαρχόντων οπλικών συστημάτων! 


Όλα αυτά χωρίς κανείς ακόμη να έχει ιδέα για το αν και πότε θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τις αποδοχές των στρατιωτικών. 

Σ΄ ότι αφορά στις δαπάνες τεχνικής υποστήριξης ,αγοράς ανταλλακτικών και αναβάθμισης υπαρχόντων οπλικών συστημάτων μπορεί οι δήθεν “αντιμιλιταριστές” να πανηγυρίζουν . Ίσως επειδή δεν γνωρίζουν το θέμα της σύσκεψης που έγινε στην ΕΥΠ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Έτσι κι αλλιώς αν κάτι δεν πάει καλά με την Εθνική Άμυνα της χώρας υπάρχουν “κεφάλια” που εύκολα θα πέσουν. Είναι αυτά των Αρχηγών οι οποίοι και ενέκριναν ξανά το “τσεκούρωμα”. 

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/ta-odoiporika-ton-stratiotikon-eginan-isodynama-gia-tous-daneistes/43235
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ