2015-06-22 08:21:05
Φωτογραφία για Τοπικά αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία από φέτος στο δίκτυο “Οινοξένεια” της Αιγιάλειας - Δείτε τις προϋποθέσεις συμμετοχής
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) για 3η συνεχή χρονιά προγραμματίζει τα “Οινοξένεια 2015-Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας” που θα πραγματοποιηθούν από 17-31 Αυγούστου 2015.

H ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση υψηλής ποιότητας, που κάθε χρόνο σημειώνει επιτυχία με ανοδικά πρόσημα, αποτελεί ήδη το δυναμικό πολιτιστικό αποτύπωμα της Αιγιάλειας στον χάρτη της χώρας. Επιπλέον, τα Οινοξέβεια, έχοντας προκαλέσει το γενικότερο ενδιαφέρον αρκετών φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο, αποτελούν ήδη δείγμα καλής πρακτικής σε πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Φέτος, εκτός από τα τοπικά οινοποιεία, καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία/ξενώνες, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε τοπικά καταστήματα αρτοποιΐας και ζαχαροπλαστικής, αναδεικνύοντας με νέο τρόπο τα τοπικά προϊόντα και ειδικότερα στοχεύοντας στην προβολή της κορινθιακής σταφίδας ΠΟΠ “Βοστίτσα”, που αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιστορική και σπουδαίας σημασίας καλλιέργεια της Αιγιάλειας.


Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή διατροφική αξία της σταφίδας και την αντιοξειδωτική της δράση, τη μεστή γεύση της αλλά και την ανθεκτικότητά της, αντιλαμβάνεται κανείς πως δικαίως χαρακτηρίζεται ως «διατροφικός θησαυρός». Με την ανάδειξή της μάλιστα τα τελευταία χρόνια ως υπερτρόφιμο (superfood), καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ανάδειξης του ντόπιου αυτού προϊόντος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου μας. Απώτερος στόχος είναι η μύηση των καταναλωτών στα οφέλη που απορρέουν από την σταφίδα και στη χρήση της σε διάφορες παρασκευές (π.χ. υγιεινό πρωινό, γευστικά αρτοποιήματα και αφράτα σταφιδόψωμα, μικρά γεύματα, φρέσκα χειροποίητα γλυκίσματα) αλλά και η μύησή τους στην ιστορία της σταφίδας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τα καταστήματα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που θα λάβουν μέρος στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015 πρέπει να ισχύουν τα κάτωθι:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ:

1. Κατασκευή των εργαστηρίων με τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής

2. Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής στους χώρους συντήρησης, αποθήκευσης και παρασκευής των τροφίμων

3. Τήρηση των κανόνων υγιεινής τόσο στο εκθετήριο – πωλητήριο όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

4. Ευπρεπής εμφάνιση του προσωπικού και τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής

5. Έμφαση στην ποιότητα και στη δημιουργία προϊόντων με αγνές πρώτες ύλες της περιοχής, συνδυάζοντας τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες με την τοπική παραγωγή. Θα προτιμηθούν καταστήματα που εστιάζουν γενικότερα σε παραδοσιακές χειροποίητες συνταγές, βασισμένες σε πρώτες ύλες της περιοχής (πχ ελαιόλαδο, φέτα Καλαβρύτων, μέλι, ροδοζάχαρη, σταφίδα, ντόπια φρούτα και κηπευτικά)

6. Σταθερή και μακρόχρονη παρουσία του καταστήματος στην Αιγιάλεια είναι επιθυμητή.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015:

1. Δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών καθ΄ όλη τη διάρκεια των Οινοξένεια (17-31 Αυγούστου) με τοπικές συνταγές, βασισμένες στην σταφίδα και σε ειδικές, προνομιακές τιμές για τον καταναλωτή

2. Κάθε κατάστημα πρέπει να προωθεί με συνέπεια και σοβαρότητα τα παρασκευάσματα με σταφίδα σε ειδικό stand.

3. Ανάρτηση σε εμφανές σημείο του καταστήματος του banner ή της αφίσας Οινοξένεια με τα οποία θα προμηθεύσει τα καταστήματα η ΔΗ.Κ.ΕΠΑ.

4. Ευγενής και εγκάρδια αντιμετώπιση των πελατών και άριστη εξυπηρέτηση

5. Δυνατότητα διάθεσης ενημερωτικού υλικού Οινοξένεια και παροχής βασικών πληροφοριών όχι μόνο για τη διοργάνωση αλλά και για τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομική μας παράδοση, για τυχόν τουριστικές διαδρομές και την ιστορία του τόπου γενικότερα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή από τοπικά οινοποιεία, χώρους εστίασης, αρτοποιεία/ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία/ξενώνες, ώστε να συμμετάσχουν στο πολυδιάστατο δίκτυο “Οινοξένεια 2015”, ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr και στη σελίδα των “Οινοξένεια” στο facebook. Όσοι λοιπόν επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα Οινοξένεια, καλούνται έως τις 30 Ιουνίου 2015 να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, είτε στα τηλέφωνα 26910-68308 & 26910-28210 (καθημερινά 09.00-16.00, υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ιωάννα Κότσιφα) είτε στο e-mail: [email protected].
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ