2015-06-22 14:20:32
Φωτογραφία για Hope For Children: Ανυπόστατα τα περί απαγωγής παιδιών
Η καταγγελία Βρετανών τουριστών για υποτιθέμενη ύπαρξη σπείρας απαγωγών παιδιών στην Κύπρο δεν ευσταθεί, αφού η εξέτασή της από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέδειξε ότι πόρρω απέχει από την πραγματικότητα, δηλώνει ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός “Hope For Children” UNCRC Policy Centre (HFC).

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα σχόλια που παρουσιάζονται στο βρετανικό Τύπο, ο “Hope For Children” χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση των διωκτικών αρχών της Δημοκρατίας στη διερεύνηση της καταγγελίας και στη σύλληψη, ανάκριση και έρευνα του κατ` ισχυρισμό θύτη και τονίζει το γεγονός ότι οι διωκτικές αρχές της Δημοκρατίας είναι πλήρως ικανές στο να εντοπίζουν και να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Επίσης, αναφέρει ότι ο Οργανισμός μαζί με το Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) έχουν υπογράψει από το Σεπτέμβριο του 2013 Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομία Κύπρου, που αφορά στο χειρισμό περιπτώσεων εξαφανισμένων παιδιών.


“Πρόσφατα δε η κοινοπραξία Hope for Children και Συνδέσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια ανακοίνωσε την εγκατάσταση στην Κύπρο του συστήματος άμεσης ειδοποίησης σε περιπτώσεις εξαφανίσεων παιδιών, child abduction alert, το οποίο συνδράμει στο έργο της Αστυνομίας σε περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών, στηριζόμενο στην αρχή της άμεσης ανταπόκρισης. Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Hope for Children και ΣΠΑΒΟ λειτουργούν στην Κύπρο την πανευρωπαϊκή γραμμή για εξαφανισμένα παιδιά 116 000, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο και 7 μέρες την εβδομάδα”, σημειώνει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Αντώνης Στ. Στυλιανού δήλωσε ότι "τα περιστατικά εγκληματικών αρπαγών στην Κύπρο είναι μηδενικά και το κατ` ισχυρισμό περιστατικό ύπαρξης σπείρας απαγωγών στην Κύπρο είναι ανυπόστατο”.

“Η Κύπρος πρωτοπορεί στα ζητήματα προστασίας και προώθησης των δικαιωμάτων του παιδιού και αυτό οφείλεται στην ιδιαίτερη ευαισθησία της Κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών στα θέματα που αφορούν στα παιδιά, αλλά και στην ίδια την προσπάθεια της κοινωνίας στο σύνολό της για την πλήρη διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών”, πρόσθεσε.
Πηγή: ΚΥΠΕ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ