2015-06-22 19:12:51
Φωτογραφία για Σάλος: Συζήτησαν στο Eurogroup το ενδεχόμενο capital control στις ελληνικές τράπεζες
Σάλο προκαλούν οι φήμες ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιβληθεί capital control στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή των FT στις Βρυξέλλες Peter Spiegel, που επικαλείται δύο αξιωματούχους της Ευρωζώνης, το ζήτημα του εάν η Αθήνα χρειάζεται να επιβάλει ελέγχους στις καταθέσεις προκειμένου να εμποδίσει την απόσυρση καταθέσεων, συζητήθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, χωρίς όμως αυτοί να καταλήξουν σε συγκεκριμένο συμπέρασμα για αυτό.

«Έγινε συζήτηση για capital controls, αλλά χωρίς να καταλήξει σε συμπέρασμα», είπε ένας από τους αξιωματούχους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Λίγη ώρα αργότερα ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε το σχετικό δημοσίευμα τονίζοντας ότι το θέμα όντως συζητήθηκε.

Οπως είπε ο Johan Van Overtveldt. μιλώντας σε δημοσιογράφους «καταγράφηκαν, όντως, διαφορετικές απόψεις. Δεν ήταν όλοι στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με το θέμα των capital controls», ενώ ερωτώμενος από εκπροσώπους του Τύπου εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν για το θέμα της επιβολής capital controls στην Ελλάδα υποστήριξε ότι: «θα μπορούσες κατά κάποιον τρόπο να το πεις και έτσι».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟ Summer Camp ΤΩΝ 4 ΗΠΕΙΡΩΝ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟ Summer Camp ΤΩΝ 4 ΗΠΕΙΡΩΝ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ