2015-06-23 08:47:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Διαβεβαιώσεις για την επέκταση του Προαστιακού προς Δυτικά
Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο είχαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού στον οποίο και εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συμπολίτες έθεσαν και το θέμα της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου προς τα Δυτικά με τον αντιπεριφερειάρχη να τους ενημερώνει ότι από το προηγούμενο ΕΣΠΑ έχουν εξασφαλιστεί 4εκ. ευρώ. Παράλληλα υποστήριξε ότι αυτό θα είναι το πρώτο έργο που θα ξεκινήσει το 2016 από το καινούργιο ΣεΣ με το σχέδιο να προβλέπει στάση σε έναν από τους δύο Αλισσούς.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Για τη διάβρωση των ακτών όπου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και έχει χαθεί μεγάλη ακτογραμμή αλλά και περιουσίες μας απάντησε ότι μέχρι το φθινόπωρο τελειώνουν όλες οι μελέτες και το 2016 θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της διάβρωσης της δυτικής Αχαΐας.


Ο πρόεδρος του συλλόγου μας καθώς και οι πρόεδροι των Αλισσών είπαν ότι οι Αλισσοί έχουν πρόβλημα τεράστιο στη διάβρωση και ακόμα από τον κύριο Μπαρμπούνη προστέθηκε ότι στην παραλία του χωριού μας έχουν χαθεί 100 μέτρα τα τελευταία χρόνια παραλίας καθώς ζημιές σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα. Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι τα τμήματα αυτά θα ενταχθούν.

Για τον ποταμό Πείρο είπαν ότι πρέπει να υπάρξει και άλλη υποστήριξη με έργο που πρέπει να γίνει στη έφυρα, γιατί μπορεί εκ νέου τον χειμώνα να έχουμε προβλήματα σε ενδεχόμενες καταβάσεις με βροχοπτώσεις στο δρόμο Αλισσού –Λουσικών καθώς να γίνει και καθαρισμός μέχρι τον βιολογικό Κάτω Αχαΐας για δέντρα κλαδιά που έχουν πέσει μέσα στο ποτάμι.

Για το γεφυράκι της Σαρδηνής που έχει υποστεί ζημιές από τις καταβάσεις του ποταμού στον Κάτω Αλισσο στη θέση Παναγίτσα, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι εκεί θα πρέπει να παρέμβει ο Δήμος και ότι εμείς παρεμβαίνουμε στα μεγάλα ποτάμια λόγω δυσχερειών στα οικονομικά των δήμων.

Για τα υπόλοιπα τμήματα αποχέτευσης που δεν έχουν γίνει στην παραλία του Κάτω Αλισσού είπε ότι θα γίνουν και έχουν μπει σε μελέτες.

Για την ΒΙ.ΠΕ. ΕΤΒΑ, ο αντιπεριφερειάρχης τόνιε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει με τα ελεγκτικά όργανα είναι μετρήσεις. Εμείς είπαμε ότι θα πρέπει να γίνει μια διάνοιξη του ρέματος και να πιεστεί η εταιρία ώστε να κατασκευάσει μια υδατοδεξαμενή στην οποία να αποθηκεύονται τα λύματα πριν γίνει η επεξεργασία τους από το βιολογικό.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου, έδωσε στον αντιπεριφερειάρχη το περιοδικό που εκδώσαμε για τα 11 χρόνια δράσης του συλλόγου, μιας και ο κ. Αλεξόπουλος έχει παρέμβει σε πολλά από τα αιτήματα μας».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ