2015-06-23 10:25:18
Φωτογραφία για Θα μας πνίξουν οι βροχές! - Φωνή απόγνωσης από τους κατοίκους της οδού Ερυθραίας
Τον κίνδυνο να πνιγούν από τις πρώτες σταγόνες της βροχής, αν υλοποιηθεί στην περιοχή τους το Σχέδιο Πόλης, που προβλέπει την προσκύρωση (!) μέρους του δρόμου ο οποίος μετατρέπεται σε οικόπεδο, μετέφεραν χθες στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, κάτοικοι της οδού Ερυθραίας.

Η οδός Ερυθραίας είναι ένας σημαντικός δρόμος, παράλληλος της λεωφόρου Κνωσού, όπου συγκεντρώνονται πολλά όμβρια ύδατα καθώς είναι οριοθετημένος πάνω στο ρέμα που υπάρχει στην περιοχή. Κινδυνεύει όμως να γίνει "υγρός τάφος" για τα σπίτια και τις περιουσίες των κατοίκων, αν υλοποιηθεί το Σχέδιο Πόλης. Σύμφωνα με αυτό, ένα μέρος του δρόμου γίνεται οικόπεδο και η οδός Ερυθραίας μετατρέπεται σε ένα ιδιότυπο "ζιγκ ζαγκ", προκειμένου να γίνει όπως προβλέπει ο μελετητής.

Η κραυγή αγωνίας των κατοίκων έφτασε ως το δημοτικό συμβούλιο και δεκάδες ενδιαφερόμενοι ζήτησαν από το δήμο να επανεξετάσει την απόφαση του, διότι, αν εφαρμοστεί το Σχέδιο πόλης, υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επανεξετάσει το θέμα, που εκκρεμεί από το 2000 και να δει τί μπορεί να κάνει στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου. Μέχρι τότε, βέβαια, και τα αντιπλημμυρικά έργα θα γίνουν από τη ΔΕΥΑΗ αλλά και ο δρόμος δε θα γίνει οικόπεδο έως ότου δοθεί οριστική λύση στο θέμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ