2015-06-24 12:30:02
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ VD
Συνεδριάζει στις 15:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των τελευταίων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα και μπροστά στο ενδεχόμενο της υπογραφής συμφωνίας. Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ακριβές χρονοδιάγραμμα συνεδριάσεων των υπολοίπων κομματικών και κυβερνητικών οργάνων, ενόψει της συμφωνίας με τους πιστωτές, δεν υπάρχει.

Εκτιμάται ότι από την Παρασκευή θα αρχίσουν να συνεδριάζουν η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, χωριστά ή και σε κοινή συνεδρίαση. Το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από τον χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Εάν, δηλαδή, ολοκληρωθούν Τετάρτη ή Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής. Τα προβλήματα που πιθανόν να δημιουργηθούν στην κυβέρνηση Τσίπρα όταν έρθει η συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή, έχουν προκαλέσει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.


Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος ως κυβερνητικός εταίρος έχει ήδη ρίξει προειδοποιητικές βολές προς το Μαξίμου, υποστηρίζοντας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δεχθούν την κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά, η οποία αποτελεί για εκείνους κόκκινη γραμμή. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο εάν στη συμφωνία υπάρχει μία ισχυρή δέσμευση για το ελληνικό χρέος.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ είπε ότι: «Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή ένεση ρευστότητας και βαθιά διαγραφή του χρέους. Αυτή η Ελλάδα σε μετάβαση, για να προχωρήσει σε προοδευτική κατεύθυνση και ιδιαίτερα με μια κυβέρνηση που έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά, πρέπει να κινηθεί σε μια κατεύθυνση αλλαγής του κράτους, ριζικής αλλαγής του κράτους» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης στην ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στο iskra.gr

«Η αλλαγή στο κράτος για να μπορεί να είναι υπαρκτή πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εξάρτησης και της κηδεμονίας της χώρας, που παίρνει αποικιοκρατικά χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια. Το λέω αυτό, γιατί εμείς εδώ δεν είμαστε αντιμέτωποι απλώς με ένα εσωτερικό κατεστημένο. Αλλά πάντοτε το ελληνικό εσωτερικό κατεστημένο μπορούσε να κυριαρχεί, γιατί είχε μια θεσμική, οργανική στήριξη, η οποία έπαιρνε βαθύτατα εσωτερικές διαστάσεις και διαπλοκές, από τη θεσμοποιημένη, παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική εξουσία. 

»Αυτό το ζούμε και στις μέρες μας, όπως το έχει ζήσει, το έχει δει η χώρα και μεταπολεμικά. Είτε «τρόικα» το πει κανείς, είτε ''θεσμούς'', είτε το πει με την πραγματική του διάσταση ''Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ'', αυτή η θεσμοποιημένη, παγκοσμιοποιημένη εξουσία παρεμβαίνει τώρα ωμά, προκειμένου να οδηγήσει τις εξελίξεις, σε συνάφεια με το εσωτερικό κατεστημένο, σε μια τροχιά η οποία να είναι συμβατή, απόλυτα συμβατή αν είναι δυνατόν, με τα συμφέροντα και τις προτεραιότητές της, οι οποίες είναι ακραία αντιδραστικές, στη σημερινή φάση.

»Επομένως, ένα εγχείρημα προοδευτικό και ριζοσπαστικό στη χώρα μας, που θέλει να έχει σοσιαλιστική προοπτική, οφείλει να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση της θεσμοποιημένης παγκόσμιας εξουσίας η οποία, είτε το θέλουμε είτε όχι, έρχεται αντιμέτωπη με την προοδευτική εσωτερική μας προσπάθεια. Και βεβαίως, για να είναι επιτυχές ένα τέτοιο εγχείρημα πρέπει κανείς να έχει πάρει πολύ μεγάλες αποφάσεις και να είναι έτοιμος να επιδείξει τόλμη, μεγάλη τόλμη κι έναν αριστερό ριζοσπαστισμό. Και οπωσδήποτε, να έχει μια στήριξη από ένα μεγάλο εργατικό, λαϊκό κίνημα και έναν λαό αποφασισμένο να διανύσει την μεταβατική περίοδο, με όσες δυσκολίες κι αν χρειαστεί, προκειμένου να προχωρήσει σε μια ανασυγκροτημένη, προοδευτική Ελλάδα» ανέφερε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ