2015-06-24 19:45:04
Φωτογραφία για «ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»
Λαγκάρντ: Μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να είναι μόνο οι φόροι

Παραμένει ακόμη πολύ αβέβαιο το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης αξιωματούχος κοντά στους πιστωτές, μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον πρόεδρο του Eurogroup, συνάντηση που εξελισσόταν και κατά τη διάρκεια που ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συζήτηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 Ειδικότερα ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το αν υπήρξε πρόοδος το απόγευμα μεταξύ των δανειστών δήλωσε σύμφωνα με το Reuters: «Παραμένει πολύ αβέβαιο το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Δεν έχουμε ακόμα συμφωνία».

Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, 

με τα διεθνή πρακτορεία να μεταδίδουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κλειδωμένος μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών, που εκπροσωπούν τους πιστωτές της Ελλάδας, και συζητούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν την έναρξη του Eurogroup. Παραλλήλως σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, συνεδρίαση των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης το λεγόμενο EuroWorking Group. 


Λαγκάρντ: Μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να είναι μόνο οι φόροι

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό Challenges ότι το ελληνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε δεσμεύσεις για αύξηση φόρων. Η Κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί ένα Grexit, παρά το γεγονός ότι δεν πιστεύει ότι θα προκληθεί μία «έκρηξη» στην Ευρωζώνη.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας απαιτεί μεταρρυθμίσεις, αλλά και βήματα από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο. Η ίδια δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι προτεραιότητά της είναι να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης. Τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις που να μην είναι «πρόσκαιρες και βιαστικές». Απέρριψε χαρακτηρισμούς όπως «απάνθρωπο» για το ΔΝΤ και τόνισε ότι εάν το Ταμείο έχει καταφέρει να αποτρέψει οικονομικές κρίσεις εδώ και 70 χρόνια, αυτό συμβαίνει γιατί βασίζεται σε κανόνες.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα πηγαίνει να χτυπήσει τοίχο και με μεγάλη ταχύτητα. Δήλωσε ότι το 16% του ΑΕΠ δίνεται για την πληρωμή των συντάξεων και ότι το 75% των πρωτογενών δαπανών πηγαίνει στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. «Αυτό δεν είναι βιώσιμο. Οι ελληνικές Αρχές το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, ο πρωθυπουργός μου το είπε προσωπικά. Αλλά επιμένω σε ένα κρίσιμο σημείο: δεν είναι ζήτημα του ΔΝΤ να αγγίξει τις χαμηλές συντάξεις, αυτές θα πρέπει να προστατεύονται. Δεν μπορούν να κοπούν. Αυτό είναι προφανές».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΖΗΣΗ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΖΗΣΗ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ