2015-06-25 00:00:45
Φωτογραφία για Πάτρα: Πέρασαν όλες οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου και του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας από το ΚΑΣ
Θετικά είναι τα νέα από την συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού που έλαβε χώρα την Τρίτη 23 Ιουνίου το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας στην Αθήνα, με θέμα την έγκριση παραχώρησης του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου της Πάτρας για το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι.

Αυτό που έκανε έκπληξη και προξένησε θετικά σχόλια στο υπουργείο, ήταν το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ μπήκαν μαζί στην συνεδρίαση και όχι ξεχωριστά όπως γινόταν άλλες χρονιές. Παρόντες από τον Δήμο και το Διεθνές Φεστιβάλ ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος ενώ από το Φεστιβάλ Πάτρας παρέστη ο πολιτιστικός υπεύθυνος και επικεφαλής πλέον της διοργάνωσης, Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.


Αξίζει να ειπωθεί πως ενώ από την πλευρά του Φεστιβάλ Πάτρας του Ανδριόπουλου κάθε χρόνο υπήρχε εκπρόσωπος στη συνεδρίαση του ΚΑΣ εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, αντίθετα από την πλευρά του Δήμου Πατρέων ιδίως τα τελευταία χρόνια συνήθως δεν πήγαινε κάποιος. Έτσι σίγουρα θετική έκπληξη απετέλεσε η παρουσία όχι μόνο του κ. Θωμόπουλου αλλά και του κ. Πελετίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, μίλησε αρκετή ώρα και αναφέρθηκε και στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, το 1986 με πρώτο καλλιτεχνικό διευθυντή τον Θάνο Μικρούτσικο.

Στο κλίμα ομοθυμίας στάθηκε ιδιαίτερα και η πρόεδρος του ΚΑΣ και αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟ Μαρίνα Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, η οποία επαίνεσε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ αλλά και το γεγονός ότι ο Δήμος και ο ΟΚΠΕ συνεννοήθηκαν και συνεργάστηκαν χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Μάλιστα φέτος το προφίλ των εκδηλώσεων των δύο ιστορικών πολιτιστικών θεσμών της Πάτρας είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ, με το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου να εστιάζει στην μουσική και το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας να αποτελείται ο κορμός των 11 εκδηλώσεων του, αποκλειστικά από θέατρο.

Το ευχάριστο αποτέλεσμα της συνεδρίασης ήταν πως ανεπίσημα εγκρίθηκαν όλες οι προταθείσες εκδηλώσεις (11 από το Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ και 12-13 από το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων).

Για τη συνέχεια θα χρειαστεί να καθαρογραφεί η απόφαση, να περάσει ΦΕΚ και να αποσταλεί κατόπιν στα δύο Φεστιβάλ.

*Ήδη ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος μετά την θετική έκβαση της συνεδρίασης του ΚΑΣ, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος που θα κάνει πρεμιέρα με τον "Ιούλιο Καίσαρα" στις 2 Αυγούστου.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ