2015-06-25 10:13:35
Φωτογραφία για Ηχηρό μήνυμα από τη Βασίλισσα Ελισάβετ προς την Ευρώπη
Κάλεσμα στην Ευρώπη να φροντίσει να αποφύγει τη διάσπαση απηύθυνε η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ στη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Βερολίνο όπου ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη Μεγάλη Βρετανία».

Κατά την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στη Γερμανία, η 89χρονη βασίλισσα είπε ότι εκείνη και ο κ. Γκάουκ είχαν δει την Ευρώπη «στα χειρότερα και στα καλύτερά της» κατά τη διάρκεια της ζωής τους και πρόσθεσε: «Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα του μεταπολεμικού κόσμου».

«Ξέρουμε ότι η διάσπαση στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη και ότι χρειάζεται να φροντίσουμε να την αποφύγουμε και στα δυτικά και στα ανατολικά της ηπείρου μας. Αυτό αποτελεί μια κοινή προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ήταν επίσης παρόντες στο δείπνο στην επίσημη κατοικία του Γκάουκ, το Schloss Bellevue.


Ο Γερμανός πρόεδρος είχε δηλώσει νωρίτερα πώς η χώρα του θα υποστηρίξει τον διάλογο με τη Βρετανία για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ «διότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τμήμα της Ευρώπης».

Χθες το πρωί, αφού η Ελισάβετ διέπλευσε με ένα πλεούμενο τον ποταμό Σπρέε έχοντας στο πλευρό της τον Γκάουκ, έγινε δεκτή από τη Μέρκελ.

Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι με λουλούδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της πρώην ανατολικής Γερμανίας.

Σήμερα η Ελισάβετ και ο Φίλιππος αναμένεται να επισκεφθούν το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν-Μπέλσεν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου θα συναντηθούν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με επιζώντες και βετεράνους πολέμου που συνέβαλαν στην απελευθέρωση του στρατοπέδου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ