2012-05-06 09:18:19
Φωτογραφία για Εκλογές 2012: Τα απρόοπτα των εκλογών και απορίες τελευταίας στιγμής
Στο παρα πέντε και διαπιστώνετε πως έχετε κάποιες απορίες. Τι κάνετε; Διαβάστε παρακάτω Οι πιο συνηθισμένες τελευταίες ερωτήσεις ψηφοφόρων είναι οι εξής:

- Δεν μπορώ να βρω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους.

Επισκεφτείτε τη σελίδα «Μάθε που ψηφίζεις» και δώστε τα στοιχεία σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν ήδη το έχετε κάνει, μη διστάσετε να το επαναλάβετε. Είναι πιθανό να έχετε κάνει κάποιο λάθος πληκτρολόγησης. Αν παρ’ όλη την προσπάθειά σας δεν βρείτε το όνομά σας, τότε απευθυνθείτε στον δήμο στους οποίου τα δημοτολόγια είστε εγγεγραμμένοι έως και το πέρας της ψηφοφορίας (6.5.2012).

- Βρήκα το όνομά μου σε άλλον δήμο από αυτό όπου είμαι δημότης.

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτιστεί με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι δήμοι έχουν κατανείμει τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεύθυνσης που είναι καταχωρημένα στα δημοτολόγια. Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του 2012 έχουν οριστικοποιηθεί και δεν επιδέχονται αλλαγές. Για τις μελλοντικές εκλογές, αποταθείτε στον δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας ή να διορθωθούν ενδεχόμενα λάθη.


- Διαπίστωσα ότι είμαι διπλοεγγεγραμμένος. Τι συνεπάγεται αυτό;

Για τις εκλογές του 2012 οφείλετε να ψηφίσετε στον δήμο της τελευταίας σας εγγραφής. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εωτερικών και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών. Μη λησμονείτε ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.

- Έχω χάσει την ταυτότητά μου, πώς θα ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα; Αν έχω βγάλει νέα αστυνομική ταυτότητα, θα υπάρξει πρόβλημα;

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά

- Διαπίστωσα ότι τα στοιχεία ταυτότητάς μου έχουν διαφορές από την εγγραφή μου στους εκλογικούς καταλόγους. Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα; Τι πρέπει να κάνω;

Εξαρτάται από τις διαφορές. Αν είναι ουσιώδεις, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από τον δήμο. Καλό είναι να εφοδιαστείτε με αυτό έγκαιρα για να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες τής τελευταίας στιγμής.

- Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ψηφοδέλτιο που μου έδωσε ένας γνωστός μου υποψήφιος;

Με ψηφοδέλτια εφοδιάζονται οι εκλογείς μόνον από την εφορευτική επιτροπή του εκλογικού τμήματος που ψηφίζουν.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ