2015-06-25 20:00:29
Φωτογραφία για Ηλεία: Το Σάββατο η κηδεία του Ηλία Φροντιστή - Συγκίνηση στην τοπική κοινωνία για το θάνατο του
Ο «πατέρας» έφυγε… και ορφάνεψε η δημοσιογραφική οικογένεια της Ηλείας. Ο Ηλίας Φροντιστής, ή και «υπουργός» σε μια από τις δύο προσφιλείς προσφωνήσεις που χρησιμοποιούσαν οι άλλοι για αυτόν και αυτός για τους άλλους, δεν άντεξε στα τραύματά του μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, όταν και αυτοπυρπολήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Ένας άνθρωπος, ταπεινός, αιχμηρός και σταθερός στις απόψεις του, μετρημένος σαν χαρακτήρας και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Μια κοινωνία που τίμησε με την ύπαρξή του από διάφορα «μετερίζια».

Ως φωτογράφος όπως θυμούνται οι παλιότεροι στην οδό Αιόλου, δίπλα στου «Δημουλιά», με μια ταπεινή βιτρίνα που πέρα από τις φωτογραφίες, κοσμούσαν και πορτραίτα που ο ίδιος δημιουργούσε με κάρβουνο. Αργότερα ο Ηλίας βρέθηκε στην Αυγή Πύργου, αρχικά ως εργαζόμενος στην διανομή της εφημερίδας και αργότερα ως αρθρογράφος.

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Ηλίας ξεκινά τη συνεργασία του με την Πατρίς Πύργου, όπου καθημερινά η στήλη του δίνει μια άλλη άποψη στην τοπική κοινωνία, αιχμηρή και αταλάντευτη. Κάπου στο 2011, αυτή η συνεργασία τελειώνει και ο Ηλίας αποσύρεται από τον Τύπο, μετά από πολλά χρόνια. Αυτή η «απόσυρσή» δεν του αρέσει… τον «τρώει» μέσα του, τον βασανίζει.


Με την πενιχρή σύνταξη – σε οικονομικά δυσχερή θέση – προσπαθεί να επιβιώσει. Φίλοι και γνωστοί τον στηρίζουν με κάθε τρόπο. Δικηγόρος του Πύργου του προσφέρει στέγη, φίλοι του βρίσκουν άλλα απαραίτητα και έτσι συνεχίζει… Η κατάστασή του γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Τελευταία φίλοι του μας είπαν πως ζούσε σε ένα λυόμενο στον Κούβελο… Όπως και να έχει η αλήθεια είναι μια Η οικονομική κατάσταση οδήγησε τον Ηλία σε μια πράξη απελπισίας και από εκεί στο θάνατο. Εκείνο που φώναζε την ώρα που τον τύλιγαν οι φλόγες … «αφήστε με να τελειώσω» αυτό και έγινε… Μόνο που η κατάληξη αυτή μας γεμίζει με θλίψη… Θλίψη για τον «πατέρα» τον Ηλία, που εκτός δουλειάς βρίσκαμε τα μεσημέρια στη «Μασκώτ» για να μας πει τα «σχολιανά» δικά μας και δικά τους… και που δεν θα τον βρούμε πάλι ξανά εκεί…

Θλίψη για μια κοινωνία που τελικά δείχνει να εξελίσσεται σε απρόσωπη και δεν μπορεί να προστατέψει και να αγκαλιάσει πραγματικά αυτούς που έχουν ανάγκη και που κινδυνεύουν λόγω των κοινωνικών συνθηκών. Εκείνους που μπορεί να φαίνονται μέσα στην καρδιά της, αλλά είναι αποξενωμένοι… Άνθρωποι σαν τον Ηλία είναι και άλλοι εκεί έξω… Και λόγω της αξιοπρέπειάς τους, που τους συνοδεύει σε όλα τα χρόνια της ζωής τους, όπως τον Ηλία, δεν θα ενοχλήσουν, δεν θα προκαλέσουν με το πρόβλημα τους και σιωπηλά θα συνεχίζουν να παλεύουν έως το τέλος…

«Πατέρα» ας είναι ελαφρύ το χώμα… και όπως γράψαμε και χθες μόλις μάθαμε για το φευγιό σου «καλό παράδεισο»…. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο πιθανότατα στις 11 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων στον Πύργο.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ