2015-06-26 15:00:55
Φωτογραφία για ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ: Η κυβέρνηση εκλέχθηκε για να φέρει τη χρεοκοπία
Για τον Αμερικανό αναλυτή και συγγραφέα Τζιμ Κράμερ, μόνο ένας μάγος μπορεί να δώσει ένα τέλος στο ελληνικό δράμα.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής στο CNBC «Mad Money», αναφέρει πως, τελικά, όντως πρέπει να υπάρχει εκεί έξω, στις αγορές, κάποιος μάγος που εξασκεί την τέχνη του με τέτοιο τρόπο που αποτρέπει τα χειρότερα. Μόνο που λόγω της Ελλάδας, σημειώνει, θα πρέπει να βγάλει και λαγούς από το καπέλο.

Ο Κράμερ θεωρείται πως οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών, έχουν πάρει τέτοια τροπή που κανείς δεν περίμενε να πάρουν. «Πιστεύω πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει ούτε μια παραχώρηση από εδώ και πέρα. Δεν έχει τίποτα να χάσει. Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη για να οδηγήσει στη χρεοκοπία και αυτό πρόκειται να κάνει», λέει χαρακτηριστικά.

Κατά τον Κράμερ, η Ελλάδα λέει στη Γερμανία ότι πρέπει να διαγράψει το χρέος της σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο (στα 30 λεπτά του ευρώ). Αν δεν το κάνει τώρα, θα υποχρεωθεί να το πράξει αργότερα – μόνο που τότε θα πρέπει να το κάνει σε δραχμές και όχι σε ευρώ.


Σύμφωνα με την ανάγνωσή του, η Ελλάδα είναι σαν να λέει στη Γερμανία ότι έκανε πολλές θυσίες, επομένως είναι ώρα να κάνουν και οι Γερμανοί τις δικές τους. Από την άλλη, οι Γερμανοί θέλουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα επειδή αποδείχθηκε απρόσεκτη με τα χρήματά της. Ιδού πώς οι συνομιλίες έχουν αποκτήσει αυτή την σκιά εχθρότητας.

Ο Κράμερ κάνει παραλληλισμό ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Χέρμπερτ Χούβερ. Ο τελευταίος, λίγο πριν οι ΗΠΑ εισέλθουν στη Μεγάλη Ύφεση, αρνιόταν να ασχοληθεί με την οικονομία. Κι όταν το έκανε, ήταν πλέον πολύ αργά. Κάπως έτσι σκέφτεται και η Μέρκελ: θεωρεί πως για όλα φταίνε οι Έλληνες, επομένως πρέπει να πληρώσουν.

Η απάντηση που δίνει ο Κράμερ είναι η εξής: «Κατά μια έννοια είναι λάθος της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης που δάνεισαν τόσα χρήματα στην Ελλάδα αν και γνώριζαν πως δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ τα χρήματά τους πίσω».

Ο Κράμερ καταλήγει λέγοντας πως οι αγορές περιμένουν να συμβεί το εξής: να γίνει η Ελλάδα κάτι σαν... Βενεζουέλα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν έχει πετρέλαιο. «Αυτή η τρέλα θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συναίνεση. Τίποτα δεν θα τελειώσει, εκτός αν και η Γερμανίδα κυρία τραγουδήσει ή οι Έλληνες χορέψουν». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ