2012-05-06 10:27:37
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σε άριστη κατάσταση βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με τους παίκτες του να έχουν αποδεχθεί τους ρόλους τους, από τον πρώτο έως το τελευταίο, όπως διαπίστωσε ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιώργος Μπαρτζώκας, η ομάδα του οποίου αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι» στο τελευταίο τεστ τους πριν το Φάιναλ Φορ (11 και 13 Μαΐου).

Ο τεχνικός των "κυανερυθρων" σε συνέντευξη του στο "pamesports.gr", χαρακτήρισε το ζευγάρι Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα σαν αταίριαστο αγωνιστικά, δήλωσε ότι ο ΠΑΟ θα έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη εάν ο ημιτελικός με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κριθεί στο τέλος και για τον Πανιώνιο επεσήμανε ότι το καθοριστικό σημείο της σειράς των αγώνων πλέι οφ για την τρίτη θέση κόντρα στον Κολοσσό είναι το κίνητρο.

Αναλυτικά Η συζήτηση με τον προπονητή του «Ιστορικού» άρχισε από τους «ερυθρόλευκους», που αντιμετώπισε χθες η ομάδα του στο τελευταίο τους τεστ πριν τον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ της 11ης Μαίου με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.


«Ο Ολυμπιακός είναι σε άριστη, φανταστική κατάσταση», τονίζει ο Μπαρτζώκας.

«Ασφαλώς, σε σχέση με εμάς έχει διαφορετικό κίνητρο αυτή την εποχή, καθώς προετοιμάζεται για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, ενώ εμείς για τις αναμετρήσεις για την Τρίτη θέση της Α1, η οποία δεν δίνει απ’ ευθείας πρόκριση στην Ευρωλίγκα. Επίσης, είναι πλήρης, σε αντίθεση με εμάς, που έχουμε λόγω τραυματισμών εκτός μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν δύο παίκτες, τους Άλεξ Στίβεσον, Βλάντο Γιάνκοβιτς, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό μας.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα με παίκτες γρήγορους και αθλητικούς, εξαιρετικές συνεργασίες και όλοι οι αθλητές του από τον πρώτο έως τον τελευταίο έχουν αποδεχθεί τους ρόλους τους και μπαίνουν στο παρκέ για να προσφέρουν χωρίς να τους ενοχλεί ο χρόνος συμμετοχής τους».

-Δεν έδειξε να τον επηρεάζει χθες η αποχή από επίσημες αγωνιστικές, έτσι δεν είναι;

«Νομίζω ότι η αποχή από αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα, με την έννοια ότι έπαιξε μαζί μας τρεις αγώνες σε διάστημα λίγων ημερών και δύο φιλικά με την Ραντνίσκι και τον Πανιώνιο την προηγούμενη Πέμπτη και χθες».

-Ποια είναι η εκτίμηση σου για τον ημιτελικό της 11ης Μαΐου με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα;

«Με βάση την στατιστική ο Ολυμπιακός δεν πολυταιριάζει με την Μπαρτσελόνα. Περιμένω ένα «κλειστό» ματς και εάν η Μπαρτσελόνα δεν ξεφύγει στο σκορ, μπορεί η εξέλιξη να ευνοήσει τους «ερυθρόλευκους», που έχουν το «άλλοθι» του αουτσάιντερ. Σε ματς, που κρίνονται στο τέλος το αβαντάζ έχει η ομάδα, η οποία έχει την λιγότερη πίεση».

-Γιατί είπες ότι ο Ολυμπιακός δεν πολυταιριάζει με την Μπαρτσελόνα;

«Διότι η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή ομάδα στο αμυντικό ριμπάουντ, την ώρα, που η ομάδα του Πειραιά είναι πολύ καλή στο επιθετικό. Γιατί η «Μπάρτσα» είναι η ομάδα με τα λιγότερα λάθη στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Ολυμπιακός πιέζει πολύ σε όλο το γήπεδο για να οδηγήσει τον αντίπαλο σε λάθη. Γιατί ακόμη η Μπαρτσελόνα έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα».

-Είναι πιθανός ένας ελληνικός τελικός στην Κωνσταντινούπολη;

«Νομίζω ότι οι πιθανότητες να δούμε έναν ελληνικό τελικό είναι λιγότερες, σε σχέση με το να μην δούμε. Ο Παναθηναϊκός είναι, επίσης, αουτσάιντερ στον άλλο ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά είναι ομάδα, που ξέρει να χειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση βρεθεί στον δρόμο της. Εάν μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του ημιτελικού πιστεύω ότι θα έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη. Ασφαλώς, πολλές λεπτομέρειες παίζουν ρόλο στην εξέλιξη αγώνων, όπως ένας ημιτελικός Ευρωλίγκας. Για παράδειγμα ο Μάικ Μπατίστ σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του».

-Είναι «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό η ευστοχία από την περιφέρεια του για τον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ;

«Είναι ένα στοιχείο, που θα παίξει ρόλο, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα «κλειδί». Σε τέτοιους αγώνες το κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι κατοχές. Όποια ομάδα πάρει περισσότερα ριμπάουντ και κάνει λιγότερα λάθη, θα έχει το πλεονέκτημα για την νίκη».

«Δεν δείχνουμε έτοιμοι»

-Ο Πανιώνιος σε ποια κατάσταση βρίσκεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αναμετρήσεων πλέι οφ για την τρίτη θέση με αντίπαλο τον Κολοσσό; Έναρξη, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη (9/5) στην Ρόδο.

«Δεν δείχνουμε έτοιμοι. Ψάχνουμε να βρούμε κίνητρο, γιατί η κατάκτηση της τρίτης θέσης στην τελική βαθμολογία της Α1 δεν οδηγεί στην Ευρωλίγκα.

Από την αρχή της φετινής σεζόν ο στόχος μας ήταν η είσοδος στην πρώτη τετράδα. Ο Πανιώνιος είχε μείνει τα τελευταία τέσσερα, πέντε χρόνια μακριά από την πρώτη τετράδα. Όλοι περίμεναν ότι ο Πανιώνιος θα ήταν σίγουρα στην πρώτη τετράδα, διότι έχει πρόεδρο φερέγγυο και με δεδομένη την δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ. Και καλώς το πίστευαν διότι ο Πανιώνιος είναι ένα μέγεθος στο ελληνικό μπάσκετ. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν ήταν προκαθορισμένο ότι η ομάδα μας θα τερμάτιζε στην πρώτη τετράδα ιδιαίτερα από την στιγμή, που αρκετοί παίκτες μας είναι άπειροι, ενώ είχαμε πολλές ατυχίες κατά την διάρκεια της σεζόν. Είχαμε τους περισσότερους τραυματισμούς από κάθε άλλη ομάδα στην Α1.

Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Ο Μπάρλος έμεινε εκτός για τρεις μήνες, ο Μπατής έπαθε τρεις θλάσεις, ο Στίβεσον τέθηκε νοκ άουτ έως το τέλος της σεζόν, ενώ είχε και νωρίτερα προβλήματα τραυματισμών και ο Γιάνκοβιτς υποβλήθηκε σε εγχείριση.

Τώρα, λοιπόν, που καταφέραμε να μπούμε στην τελική τετράδα, πρέπει να βρούμε κίνητρο για την σειρά των αγώνων για την τρίτη θέση. Αυτό είναι ομαδική υπόθεση, αλλά και προσωπική. Στο μυαλό των παικτών δεν μπορείς να μπεις, ενώ αρκετά παιδιά από την ομάδα μας δεν έχουν φτάσει τόσο μακριά σε πλέι οφ ξανά στο παρελθόν. Δεν έχουν παίξει με πίεση ξανά αυτή την εποχή».

-Που θα κριθεί η σειρά των αναμετρήσεων κόντρα στον Κολοσσό;

«Ακριβώς στο κίνητρο και αυτό αφορά και τις δύο ομάδες. Δεν είναι μόνο οι άπειροι παίκτες. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν οι ξένοι, που βρίσκονται τόσο καιρό μακριά από τις πατρίδες και τις οικογένειες τους. Στην Ρόδο οι παραλίες αυτή την εποχή είναι γεμάτες. Οι παίκτες του Κολοσσού θα διατηρήσουν την συγκέντρωση τους;

Δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Αυτή την περίοδο, βλέπουμε αγώνες, που είναι από σοφτ μέχρι πολύ «σκληροί». Από «κλειστά» σκορ μέχρι «ανοιχτά». Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν οι παίκτες δίνοντας αγώνες με μεγάλη πίεση αυτή την εποχή. Εάν εμείς και ο Κολοσσός θα έχουμε ισχυρό κίνητρο στην σειρά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ