2015-06-27 13:39:09
Φωτογραφία για Ουρές στα ΑΤΜ της Ξάνθης μετά το δημοψήφισμα
Από την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να οδηγηθεί η χώρα σε δημοψήφισμα φαίνεται πως θορυβήθηκαν αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης, και δη ηλικιωμένοι, που έσπευσαν από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες του Σαββάτου στα ΑΤΜ, σχηματίζοντας μάλιστα ουρές.

Ο Πρωθυπουργός λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα κάτι φυσικά που προκάλεσε αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής ενώ αποτέλεσε ακόμη μια πηγή ανησυχίας για αρκετούς πολίτες, μιας και άρχισαν ξανά να φουντώνουν τα σενάρια περί capital control ή ακόμη και χρεωκοπίας.

Λίγο μετά τις 7.00 το πρωί του Σαββάτου, ηλικιωμένοι κάτοικοι της Ξάνθης άρχισαν να προσέρχονται στα κατά τόπους ΑΤΜ της πόλης προχωρώντας σε αναλήψεις χρημάτων, προφανώς φοβούμενοι πως οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ίσως να επηρεάσουν τις καταθέσεις τους. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα σχηματίζονταν ακόμη και μικρές ουρές πολιτών, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού 40 Εκκλησιών.


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από αυτές, προκαλούν ανησυχία σε πολίτες της περιοχής που σπεύδουν άμεσα στα κατά τόπους Τραπεζικά Ιδρύματα “σηκώνοντας” τα χρήματά τους υπό τον φόβο πως θα τα χάσουν.

Κάτι τέτοιο άλλωστε συνέβη και πριν από δύο περίπου εβδομάδες στην Ξάνθη όταν ηλικιωμένη γυναίκα μαζί με τον σύζυγό της προχώρησαν στην ανάληψη ενός μεγάλου χρηματικού ποσού, ύψους περίπου 30.000 ευρώ, καθώς φαίνεται πως φοβήθηκαν πιθανή χρεοκοπία ωστόσο λίγη ώρα μετά την ανάληψη, η ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα νεαρού τσαντάκια που την λήστεψε.

Αντίστοιχες επιθέσεις έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους που προχωρούν σε αναλήψεις χρημάτων τα οποία μεταφέρουν συνήθως στα σπίτια τους, ωστόσο στην συνέχεια ληστές που φαίνεται να χτυπούν στοχευμένα, τους επιτίθενται αρπάζοντάς τα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ