2015-06-27 17:29:07
Φωτογραφία για Κλείνει το «άνοιγμα» στο Γηροκομείο
Την ελπίδα για ισοσκελισμό φέτος των εξόδων με τα έσοδα, εξέφρασε, μιλώντας χθες στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Γηροκομείου Παύλος Πάνος, η διοίκηση του οποίου, από το 2013 κατάφερε να κλείσει ένα άνοιγμα ύψους 520.000 € που υπήρχε, με τάση να γίνει μηδενικό τους επόμενους μήνες.

Όπως ανέφερε ο κ. Πάνος, δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία οικονομικού απολογισμού του 2014 και προϋπολογισμού του 2015 «και φέτος προσδοκούμε με τη βοήθεια του κόσμου, να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με τα έξοδα». Πρόσθεσε δε ότι η παρούσα Διοίκηση, σε διάστημα δύο χρόνων κλείνει άνοιγμα 520.000 € που υπήρχε στο Ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γηροκομείου, από την ημέρα που ανέλαβε η νέα Διοίκηση έβαλε στόχους, τους οποίους πέτυχε. Όπως ανέφερε, το χρέος προς την Εφορία από 400.000 € έπεσε στις 100.000 € και το Ίδρυμα έχει ενταχθεί σε ρύθμιση και πληρώνονται οι δόσεις.

Κανονικά οι πληρωμές


Πρόσθεσε δε ότι το προσωπικό πληρώνεται κανονικά και κάθε μήνα, εκτός από κάποιες καθυστερήσεις των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, ενώ από 100.000 € χρέος προς τους προμηθευτές, δεν υπάρχει πλέον καμία οφειλή.

Όσον αφορά στον ΕΟΠΠΥ, ο κ. Πάνος ανέφερε ότι το Γηροκομείο παίρνει ασφαλιστική ενημερότητα με παρακράτηση ποσού (χρεωστική) κρατάει κατευθείαν τα χρήματα που οφείλονται από το ΙΚΑ και απαιτείται διάστημα τριών χρόνων για να μηδενίσει η οφειλή του 1,1 εκ. € που είναι οι οφειλές του Ιδρύματος προς τον ασφαλιστικό φορέα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Γηροκομείου ρωτήθηκε αν γνωρίζει για ποια υπόθεση που έχει σχέση με το Ίδρυμα κατέθεσε, ανάμεσα σε άλλες υποθέσεις φάκελο στην Εισαγγελία ο δήμαρχος Βόλου, αλλά απάντησε ότι δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται και θα έπρεπε ο κ. Μπέος κανονικά, να του τηλεφωνήσει και να του πει, αν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ