2015-06-28 15:17:13
Φωτογραφία για Έντεκα παραστάσεις θα έχει το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ
Την προσεχή Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στις 11.30 το πρωί στο Λιθογραφείον αναμένεται ο πολιτιστικός σύμβουλος και επικεφαλής του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ανδρέας A. Ανδριόπουλος να ανακοινώσει στους δημοσιογράφους το φετινό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου με την παράσταση «Ιούλιος Καίσαρας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Λιθουανού δημιουργού Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Βρούτου.

Πριν λίγες μέρες έγινε και η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου του ΥΠΠΟ στην Αθήνα και εγκρίθηκε η παραχώρηση του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου και για τις 11 θεατρικές εκδηλώσεις – παραστάσεις που θα έχει το φετινό Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ καθώς και για τις 12-13 εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων.

Βέβαια από το ΚΑΣ υπήρξε η σύσταση, σε αυστηρούς τόνους για την όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση του αρχαιολογικού χώρου του Ωδείου ενώ τέθηκε και ο αυστηρός περιορισμός των 1200 ατόμων – θεατών ανά παράσταση ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η επιβάρυνση του μνημείου.


Την Τρίτη λοιπόν που μας έρχεται ο κ. Ανδριόπουλος θα δώσει στην δημοσιότητα το πλήρες φετινό πρόγραμμα του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας που αποτελείται αποκλειστικά από θέατρο.

Σύμφωνα με τα προγράμματα περιοδειών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, συμπεραίνουμε πως στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πάτρας, θα συμπεριληφθούν οι δύο μεγάλες θεατρικές καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου που είναι οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη ως Εκάβη και μαζί της την Κόρα Καρβούνη και το Νίκο Ψαρρά (στις 4 και 5 Αυγούστου στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας) και οι Αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου με τον ίδιο στον ρόλο της Πραξαγόρας και μαζί του τους Πάνο Βλάχο του «Μην αρχίζεις την μουρμούρα», Γιάννη Ζουγανέλη, Δανάη Σκιάδη και Λαέρτη Μαλκότση (στις 8 Αυγούστου στο Αρχαίο Ωδείο).

Ακόμα το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας θα φιλοξενήσει όπως φαίνεται την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη με την Ιωάννα Παππά στον κεντρικό ρόλο και μαζί της τον Nικήτα Τσακίρογλου, τον Σταύρο Ζαλμά, το Νίκο Αρβανίτη, την Λουκία Μιχαλοπούλου, την Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, τον Χρήστο Πλαίνη, τον Πατρινό Γιώργο Παπαπαύλου, κ.α. Η μουσική θα είναι του Πατρινού μουσικού Σταύρου Γασπαράτου. Η παράσταση έχει προγραμματιστεί για τις 31/8 στο Αρχαίο Ωδείο.

Για λίγο αργότερα στις 9 Σεπτεμβρίου, πάντα στο Αρχαίο Ωδείο θα αναμείνουμε τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου με τους Πέτρο Φιλιππίδη (Στρεψιάδης), Στέλιο Μάϊνα (Σωκράτης), Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη (Φειδιππίδης), τον Πατρινό Γεράσιμο Σκιαδαρέση (Δίκαιος Λόγος), τον Τάσο Γιαννόπουλο (Άδικος Λόγος), κ.α.

Στις 24 Αυγούστου 2015 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο Πατρών στην οδό Γερμανού, στο 34ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος θα δούμε τους Αριστοφανικούς «Αχαρνής» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα με τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και τον Άρη Σερβετάλη.

Ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον στο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ θα ενταχθούν και θα έρθουν και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου σε σληνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου με τον Τάσο Νούσια και η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» που μάλιστα θα παιχθεί στα αρχαία ελληνικά.

*Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πάτρας, όπως προείπαμε θα ανακοινωθεί στην συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ