2015-06-28 16:26:05
Φωτογραφία για Παριστάνουν τους ενοικιαστές και αρπάζουν κοσμήματα και χρήματα
Το κόλπο γνωστό και έχει "πιάσει" αρκετές φορές, με τα θύματα που έχουν καταγραφεί, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή να είναι πολλά!

Οι δράστες, έπειτα από επικοινωνία με τα υποψήφια θύματά τους, παριστάνουν τους υποψήφιους ενοικιαστές, προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων, μπαίνουν στα σπίτια τους και τον απασχολούν μέχρι να καταφέρουν να του αρπάξουν οτιδήποτε μπορούν!

Οι καταγγελίες για τους δράστες το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρουν πηγές του tempo24.gr, έχουν κινητοποιήσει την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών με τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους και τις περιπολίες, ιδίως στην περιοχή... δράσης τους!

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, έχουν καταγραφεί μέσα σε λίγες ημέρες τρία περιστατικά απάτης από την περιοχή της Αγίας Σοφίας μέχρι και το Ρίον με τα θύματα να είναι ηλικιωμένοι.

Οι δράστες αρπάζουν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή που βρίσκουν σε διάφορα σημεία των σπιτιών που μπαίνουν.


Να σημειωθεί πως μόλις πριν ένα χρόνο είχαν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά και είχε εξαρθρωθεί σπείρα η οποία δρούσε με παρόμοιο τρόπο σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Αχαία.

Συμβουλές για αποφυγή περιστατικών απάτης

Η Αστυνομία, πάντως, με αφορμή τα διάφορα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας, συνιστά:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία τους “πλησιάζουν”, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να μην επιτρέπουν να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού, να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Παράλληλα, ζητούν να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.), καθώς και να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.

Τέλος, να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ