2015-06-28 19:21:06
Φωτογραφία για «Άδειασαν» ΑΤΜ και ράφια και στην Ξάνθη
Άδεια ΑΤΜ αλλά και ράφια σε σούπερ μάρκετ της Ξάνθης είναι ο πρώτος απολογισμός του πανικού που προκάλεσε το κλίμα φόβου που καλλιεργήθηκε τα τελευταία 24ωρα, μετά και το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για το Δημοψήφισμα.

Ήδη από τα ξημερώματα  του Σαββάτου, κατεγράφη μια αυξημένη προσέλευση στα κατά τόπους ΑΤΜ του Νομού, με αρκετούς πολίτες να πραγματοποιούν αναλήψεις υπό τον φόβο πιθανής χρεοκοπίας ενώ η εικόνα έξω από τις Τράπεζες της πόλης επιδεινώθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας μιας και άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους ατελείωτες ουρές έξω από το σύνολο σχεδόν των ΑΤΜ της πόλης.

Ο εκνευρισμός αλλά και οι εντάσεις δεν έλειψαν, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να πραγματοποιήσουν περισσότερες από μια συναλλαγές καθώς επηρεάστηκαν από το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην χώρα.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση κάνει λόγο για μια προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών, ωστόσο χαρακτηριστικές είναι η εικόνες από το ΑΤΜ της Βουλής, όπου επίσης παρατηρήθηκε συνωστισμός ακόμη και Βουλευτών, που περίμεναν στην ουρά για να πραγματοποιήσουν αναλήψεις.


Στην περίπτωση της Ξάνθης η ουρά 10-15 ατόμων, που συναντούσε κανείς έξω από τα ΑΤΜ γύρω στις 9.00 το πρωί, μέχρι το μεσημέρι είχε πάρει... μπόι, με την αναμονή να χτυπά κόκκινο και την εικόνα έξω από τις Τράπεζες να είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική, για όλους. Την ίδια ημέρα άλλωστε αρκετοί ήταν αυτοί που προσέτρεξαν σε κάποιο ΑΤΜ για να παραλάβουν χρήματα που αντιστοιχούσαν σε μισθούς και συντάξεις, ενώ κάποιοι άλλοι φάνηκαν να πανικοβάλλονται ακόμη πιο πολύ επιχειρώντας να “σηκώσουν” τις καταθέσεις τους. Χαρακτηριστικό του πανικού που επικράτησε είναι το γεγονός πως ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα ΑΤΜ κατεγράφη ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, ενώ ουρές υπήρχαν ακόμη και στο ΑΤΜ που βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο του Ζυγού. Όπως ήταν φυσικό, αρκετά από τα ΑΤΜ του Νομού στέρεψαν, με αποτέλεσμα να μην βγάζουν άλλα χρήματα.

Άδεια ράφια...

Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις καταναλωτών που επηρεαζόμενοι από το ίδιο κλίμα προσέτρεξαν στα κατά τόπους Σούπερ Μάρκετ, και δη στις μεγάλες αλυσίδες, για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα να συναντά κανείς άδεια ράφια σε είδη όπως το αλεύρι και τα ζυμαρικά.

Σε επιφυλακή οι Αρχές

Από την πλευρά τους οι Αστυνομικές Αρχές της περιοχής, βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο πιθανόν επιθέσεων και κλοπών, με θύματα πολίτες που έσπευσαν να πάρουν τα χρήματά τους από τις Τράπεζες. Δεν είναι άλλωστε λίγα τα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν και στην Ξάνθη.

Προς αυτή την κατεύθυνση όλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας διατηρούν μια διακριτική αλλά έντονη παρουσία στον Νομό με αυξημένες περιπολίες, και δη κοντά στις περιοχές όπου υπάρχουν Τράπεζες και πολίτες πραγματοποιούν αναλήψεις χρημάτων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ