2015-06-28 22:35:02
Φωτογραφία για ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Ο Τσίπρας έβαλε το ανοιχτό κοστούμι...
Με «στολή παραλλαγής» εμφανίστκε ο πρωθυπουργός στο δεύτερό του διάγγελμα σε 48 ώρες Χωρίς να προσφωνήσει τους τηλεθεατές, ακροατές του κ.λπ, ούτε καν με το τυποποιημένο “Ελληνίδες, Έλληνες”, μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα σαν να συνέχιζε το προηγούμενό του διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε την Κυριακή το βράδυ με το ίδιο συνοφρυωμένο ύφος, όπως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, λίγο περισσότερο ιδρωμένος και ανήσυχος -αλλά με διαφορετικό χρωματικό κώδικα και μπροστά από ένα διαφορετικό φόντο.

Στο κρίσιμο και ιστορικό διάγγελμα της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός στήθηκε ανάμεσα στις σημαίες της Ελλάδας και της Ενωμένης Ευρώπης, μπροστά από το τζάκι του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά σύμπτωση, η εικόνα του όταν στάθηκε μπροστά από τις κάμερες για να προκηρύξει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ήταν πανομοιότυπη με εκείνη της 21ης Φεβρουαρίου, όταν ανακοίνωνε την τότε νίκη που είχε καταγάγει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, αποσπώντας τη γνωστή παράταση, που εκπνέει στις 30 Ιουνίου.


Το σκούρο κοστούμι με το λευκό πουκάμισο ήταν το «dress code» που είχε επιλέξει ο Τσίπρας και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις. Αντιθέτως, την Κυριακή το βράδυ απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, φορώντας το ανοιχτόχρωμο, “beige sable” (μπεζ σαμπλ ή “της άμμου”) σακάκι του.

Καίτοι άψογα καθαρό και σιδερωμένο, το συγκεκριμένο ρούχο, υπό μίαν έννοια μια “στολή παραλλαγής” για τον πρόεδρο μιας κυβέρνησης που βρίσκεται στο μάτι ενός ισοπεδωτικού κυκλώνα, δεν ήταν αρκετό να διασκεδάσει την κατήφεια, την αγωνία που απέπεμπε η συνολική παρουσία του πρωθυπουργού.

Το ό,τι εμφανίστηκε καθιστός, στο γραφείο του, με μια κινησιολογία πυγμής και συνθηματολογία τύπου «venceremos», ερχόταν σε βίαιη αντίθεση με τις εικόνες που πριν και μετά πλημμυρίζουν τα ΜΜΕ: τις ουρές της ντροπής με χιλιάδες πολίτες στα ΑΤΜ -τουλάχιστον σε όσα από αυτά υπάρχουν ακόμη μετρητά.

Οι περισσότεροι από αυτούς, προτιμώντας να μην χάσουν τη θέση τους στην ουρά από το να ακούσουν τον πρωθυπουργό να τους διαβεβαιώνει ότι οι καταθέσεις τους είναι εξασφαλισμένες, ήταν μακριά από τηλεοράσεις. Συνεπώς, δεν είδαν ζωντανά ούτε το διάκοσμο του πρωθυπουργικού γραφείου με το μεταμοντέρνο πίνακα ζωγραφικής στην πλάτη του (αντί για τις σημαίες Ελλάδας-ΕΕ), ούτε το σημερινό ενδυματικό του κώδικα.

Οι ταλαίπωροι Έλληνες πολίτες στέρησαν, επίσης, από τον εαυτό τους την ευκαιρία να αποκωδικοποιήσουν το ύφος και βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα: συναίσθηση της σοβαρότητας, άγχος ή καθαρή απόγνωση;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ