2015-06-29 12:31:29
Φωτογραφία για Κραχ ιδιωτικού εργαστηριακού τομέα ΠΦΥ
Τραγική η κατάσταση του ιδιωτικού εργαστηριακού τομέα από την έλλειψη ρευστότητας

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

οι ώρες είναι πολύ κρίσιμες για τη χώρα και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με σοβαρότητα και ψυχραιμία.  

Οι πολυεθνικές εταιρείες ήδη έχουν ξεκινήσει και ζητούν προκαταβολές τιμολογίων, επιδεινώνοντας την ήδη ναρκοθετημένη από τον ΕΟΠΥΥ, ρευστότητα των εργαστηριακών μονάδων. 

Όλοι οι συνάδελφοι εργαστηριακοί, βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή οικονομική θέση, πνιγμένοι κυριολεκτικά στα χρέη που επέβαλε ο ΕΟΠΥΥ. Πολλοί ιατροί κλινικοί και εργαστηριακοί ιατροί επικοινωνούν με το επιτακτικό αίτημα για την άμεση λήψη κεντρικών οδηγιών επίσχεσης από τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ, λόγω της επίσημης λήξης της στις 30/06, της οξείας έλλειψης ρευστότητας και της αβεβαιότητας στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων από το ταμείο. 

Αύριο το μεσημέρι, προγραμματίζεται συνάντηση του ΠΙΣ και όλων των φορέων του εργαστηριακού τομέα. 


Επειδή προβλέπονται μαζικά λουκέτα και κατάρρευση της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μία άμεση πρακτική οδηγία είναι να συνταγογραφούνται από κλινικούς ιατρούς και να εκτελούνται με τον ΕΟΠΥΥ από τον εργαστηριακό τομέα, μόνο οι βασικές και επείγουσες εξετάσεις, μέχρι νεωτέρας. 

Στους πολίτες, ζητούμε την κατανόησή τους και τους εξηγούμε ότι ενεργούμε κάτω από έκτακτες συνθήκες εξυπηρέτησής τους μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Άννα Μαστοράκου

Πρόεδρος ΙΣΠατρών

Μέλος ΔΣ ΠΙΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΜΙΛΑΝ Ο ΜΕΞΕΣ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΜΙΛΑΝ Ο ΜΕΞΕΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ