2015-06-29 15:52:50
Φωτογραφία για Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα  29 Ιουνίου 2015 τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου ξεναγήθηκε στο χώρο κατασκευής των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού και απηύθυνε χαιρετισμό στους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν τόνισε: «Εμείς από την πλευρά μας, ως πολιτική ηγεσία, είμαστε σε μια φάση όπου θα προχωρήσουμε, τις επόμενες μέρες, σε μια κοινή συνεδρίαση των υπουργείων, Εθνικής Άμυνας, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εργασίας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  και Οικονομικών, για να προχωρήσουμε σ’ ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των ναυπηγείων στη χώρα και σ’ ένα σχεδιασμό, ο οποίος ποτέ δεν υπήρξε γιατί είχαν πέσει πολλά κοράκια για να κατασπαράξουν αυτό το ζωντανό οργανισμό».

Σχετικά με τα γενικότερα ζητήματα, σημείωσε: «Επειδή είμαστε σε μια κρίσιμη βδομάδα, έχουμε διασφαλίσει τις μισθοδοσίες των εργαζομένων και όχι τις υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε αυτή την ολιγοήμερη τραπεζική αργία, για να μην επικρατήσει πανικός και φυγή κεφαλαίων από τους συνήθεις ύποπτους, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στην γκιλοτίνα
. Εμείς, η κυβέρνηση, κάναμε το αυτονόητο, όταν είπαμε το μεγάλο ‘’όχι’’ στις διαπραγματεύσεις. Και δεν σας περιγράφω το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων όσον   αφορά στις ομαδικές απολύσεις, τα δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις, την ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων.

                        Σήμερα αυτό που έχει σημασία είναι να αναμετριέται ένα ‘’ναι’’ κι ένα ‘’όχι’’ με επιχειρήματα. Εμείς ζητάμε από την άλλη πλευρά, να έχει επιχειρήματα. Να δώσουν τη μάχη για το ‘’ναι’’ με επιχειρήματα και όχι με διασπορά ψευδών ειδήσεων. Βλέπουμε όμως  όλη τη μιντιακή ολιγαρχία τις τελευταίες μέρες να δίνει εξετάσεις, προτρέποντας  το λαό να τρέξει στα σούπερ μάρκετ και στα πρατήρια καυσίμων κλπ. Αυτό είναι το μοναδικό τους όπλο, ο φόβος.

Εμείς απέναντι στο φόβο πρέπει να υψώσουμε ανάστημα και ψυχή. Αυτή η βδομάδα είναι καθοριστική, ώστε την επόμενη Δευτέρα να υποχρεωθούν να κάτσουν στο τραπέζι με ένα λαό που θα τους έχει δώσει ένα βροντερό μήνυμα. Για όσους λένε πως δεν γίνεται αυτό, να θυμίσω πως το 2008 έγινε δημοψήφισμα στην Ιρλανδία για τη συνθήκη της Λισαβόνας, όπου διαφωνούσε η τότε κυβέρνηση της Ιρλανδίας, ψηφίστηκε ένα μεγάλο ‘’όχι’’ με 66% και αλλάξανε οι συνθήκες για την Ιρλανδία. Επίσης στη Γαλλία και τη Δανία, το μεγάλο ‘’όχι’’ για το ευρωσύνταγμα όπου και εκεί κάνανε πίσω. Θα κάνουν κι εδώ πίσω με ένα λαό που είναι αποφασισμένος, με   ένα λαό που ξέρει γιατί λέει όχι και ξέρει ότι δεν πρέπει να γονατίσει, γιατί αν γονατίσει τώρα δύσκολα θα ξανασηκωθεί. 

Έχουμε ευθύνη, ιστορική, ως κυβέρνηση να κρατήσουμε το λαό όρθιο.

 Με τη δημοκρατία ο λαός θα αποφανθεί,  ο λαός θα μιλήσει και θα το σεβαστούν είτε θέλουν είτε όχι. Αυτός ο  λαός έσκυψε και σκύβει μονάχα στους νεκρούς του σε καμία άλλη περίπτωση. Θα πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στο σφαγείο του νεοφιλελευθερισμού και της επέκτασης και συνέχισης των μνημονίων. Αυτό είναι δεδομένο και σίγουρο. Γι’ αυτό και η ψήφος του λαού αυτή την Κυριακή θα έχει καθοριστική σημασία για την μετέπειτα πορεία. Ανεξάρτητα από τα κόμματα, από τις παρατάξεις, από τις ιδεολογικές τοποθετήσεις, έχει σημασία, σαν λαός, σαν έθνος, σαν ψυχή να σταθούμε όρθιοι». 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ