2015-07-01 01:53:06
Φωτογραφία για Ρωσία: Απαγόρευση των οργανισμών που υποσκάπτουν εθνικά συμφέροντα
Στη λίστα των αθέμιτων στη Ρωσία μη κυβερνητικών οργανισμών μπορούν να ενταχτούν πάνω από 20 ξένες εταιρίες, μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ Ανάμεσά τους μπορεί να βρεθούν οι Amnesty International, Human Rights Watch, Freedom House. Εάν μετά τον έλεγχο της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναγνωριστούν ως παραβαίνουσες τις παραγράφους του εγγράφου αυτού, ήδη το φθινόπωρο η δράση τους στη Ρωσία θα απαγορευτεί.

Η τελική απόφαση για τη διαμόρφωση της "απαγορευτικής λίστας " θα ληφθεί στη σύσκεψη στο Συμβούλιο Ομοσπονδίας στις οκτώ Ιουλίου. Νωρίτερα εικάστηκε ότι στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος γερουσιαστές και εκπρόσωποι σχετικών θεσμών, αλλά τώρα, όπως γράφει η εφημερίδα "Gazeta.Ru", στη συνεδρίαση μπορούν να συμμετάσχουν υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και βουλευτές από διάφορες παρατάξεις της Ντούμας.

Στη λίστα επίσης μπορούν να βρεθούν το αμερικανικό Ίδρυμα του Φορντ και το Ίδρυμα του Τσάρλζ Στούαρτ Μοττ, καθώς και το γερμανικό Ίδρυμα του Ρόμπερτ Μπος.

"Στο έγγραφο επίσης αναφέρεται ότι χρειάζεται να εξεταστεί η πρακτική του εφαρμοσμένου δικαίου και, αν γίνει κατανοητό ότι ο μηχανισμός που περιγράφεται στο έγγραφο, δεν είναι αρκετός, θα εκσυγχρονιστεί ", παρατήρησαν στο Συμβούλιο Ομοσπονδίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ