2015-07-01 20:00:12
Φωτογραφία για Οι συνταξιούχοι στις ουρές πληρώνουν το δημοψήφισμα: Δείτε τις τραγικές εικόνες...
Από τις χιλιάδες ουρές που οι φωτογραφικοί φακοί έχουν αποτυπώσει αυτές τις μέρες οι φωτογραφίες των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, είναι οι πιο συγκλονιστικές.

Και δεν είναι μόνο τα υψωμένα χέρια με το τσαλακωμένο χαρτάκι «προτεραιότητας» στην ουρά της ντροπής.

Το χαρτάκι που κατάφεραν, σπρώχνοντας ή κλαίγοντας, να πάρουν. Ούτε τα πρόσωπά τους που κάποιος τα στέγνωσε από περηφάνια.

Είναι -κυρίως- μια αυτόματη σκέψη: Ας μην ήταν οι απόμαχοι της ζωής να το ζήσουν αυτό. Με κάθε τίμημα, με κάθε... κόστος. 

Μπήκαν στις πολύωρες ουρές για το «συσσίτιο» μιας σύνταξης που δικαιούνται και που δεν θα έπρεπε να αγωνιούν για αυτή. Μιαςσύνταξη που ζει οικογένειες, άνεργα παιδιά και μικρά εγγόνια. 

Τώρα, τους είπαν ότι θα πρέπει να ποδοπατηθεί η περηφάνια τους. Να περιμένουν στην... ουρά της αλφαβητικής σειράς του ονόματός τους (Εθνική, Alpha και Eurobank). Α - Ι την Τετάρτη, Κ - Μ την Πέμπτη, Ν - Ω την Παρασκευή. Και όταν έρθει η σειρά τους, να περιμένουν στην ουρά της τράπεζας. Στην ουρά για τα 120 ευρώ. Και με αυτά να ζήσουν...


Σε όλες τις πόλεις, διαδραματίστηκαν σκηνές που προκαλούν πόνο. Αλλοι λιποθυμούσαν, άλλοι τσακωνόντουσαν μεταξύ τους, άλλοι έκλαιγαν, όλοι απελπισμένοι και με μία ντροπή που δεν θα έπρεπε να την βιώσουν. Στην Πάτρα, καταγράφηκαν δύο λιποθυμικά επεισόδια και στη Λαμία ένας συνταξιούχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Περίπου 8.000 αστυνομικοί είχαν δημιουργήσουν κλοιό ασφαλείας, και βοήθειας ηλικιωμένων, γύρω από τα 968 υποκαταστήματατραπεζών, που άνοιξαν σε όλη την Ελλάδα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ