2015-07-02 10:26:37
Φωτογραφία για Υπάρχει και τρίτη λύση πέρα από ΝΑΙ και ΟΧΙ...
Τρία δεδομένα θα θέλαμε να κατανοήσετε εξ αρχής Α - Εάν η ΑΠΟΧΗ ξεπεράσει το 60% δεν θα είναι έγκυρο το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος …. και όλοι « θα είναι νικητές » , δεδομένο , που θα αναγκάσει τις πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας μας να συνεργαστούν , χωρίς να «μετακινηθούν».

Β - Οι διπλωματικές –πολιτικές –παραπλανητικές κ.α « φυσικές » δυνατότητες των Ελληνικών κομμάτων και των συνδυασμών τους – συνεργασιών τους  ,  εξαντλήθηκαν κατά την  χρόνια πάλη τους να επιβιώσουν με τα συμφέροντά τους ,  υπό συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και ελέγχου προερχόμενου από το εξωτερικό. Μόνο η αποτελεσματικότητα μέσα από μια κοινή τους  συνεργασία έμεινε πλέον , ως   πραγματικά διαθέσιμη δυναμική υπέρ της κοινωνίας.

Γ- Έχοντας αφήσει ( το πολιτικοοικονομικό μας σύστημα ) να μετατρέπετε κάθε Εθνικό μας πρόβλημα  σε Ευρωπαϊκό  ( αφού δεν έχουμε αυτονομία και την ικανότητα μόνοι μας να τα επιλύουμε ) …  οι λύσεις αναγκαστικά «βρίσκονται »  εκεί , αφού πρώτα εκχωρηθεί   με συμφωνία  , πλήρως –  και φαινομενικά νόμιμα – η εθνική κυριαρχία της χώρας … δεδομένο που δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο που μας «εξασθενεί » σε κάθε περίοδό του .


Ας  δούμε  ΛΟΙΠΌΝ και αυτό το ενδεχόμενο … της αποχής  , μέσα στο ανωτέρω πλαίσιο .

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι , το ΝΑΙ ισοδυναμεί με ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο δεν θα έχει προηγούμενο , καθ όσων με το πρόσχημα της Έλλειψης εμπιστοσύνης πλέον  , θα μας επιβληθεί ως ,  ότι το χειρότερο έως τώρα …. και ο εφιάλτης θα συνεχιστεί .

Είναι επίσης  ξεκάθαρο ότι , το ΟΧΙ δεν θα απειλήσει πλέον  τους πιστωτές μας , αφού όπως αποδείχτηκε , « άντεξαν »  . Άλλωστε έδειξαν ότι διαθέτουν ανυπέρβλητους μηχανισμούς ( κατ αυτούς ) ελέγχου , όπως εκείνη του δόγματος του Σοκ , της καραντίνας και της οικονομικής ασφυξίας , της προπαγάνδας κ.α  Έτσι στην πραγματικότητα θα επανεκκινήσουν  οι διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση …. όπερ σημαίνει ότι το δημοψήφισμα θα αποδειχτεί ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ .

 Με άλλα λόγια Μπρος γκρεμό και Πίσω ρέμα  αφού , όλα τα ενδεχόμενα καταλήγουν σε ζευγάρια επιλογών  , με την ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση … η απόλυτη παγίδα .

Με άλλα λόγια το πολιτικοοικονομικό σύστημα , ζητάει από την κοινωνία να αυτοκτονήσει τραβώντας εκείνη  την σκανδάλη … γιατί όμως ;;;

Ας δούμε τα πράγματα  από το υψηλότερό τους επίπεδο .

 Εάν η μικρή Ελλάδα καταφέρει να «αποτινάξει » το χρέος της , θα ακολουθήσουν με μαθηματική ακρίβεια και άλλες χώρες με μεγαλύτερο χρέος , Ισπανία , Πορτογαλία , Ιταλία κτλ … γνωστό

Το ντόμινο αυτό είναι σίγουρο ότι θα επιβραδύνει  την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που αποπειράται μέσα από  την  δημιουργία Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού  ( με τον τρόπο που έχει δρομολογήσει κυρίως η Γαλλογερμανική συμμαχία ) όπου το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων των κρατών μελών θα πηγαίνει σε αυτόν και όπου θα επιβάλει εκείνος τον προϋπολογισμό στα κράτη μέλη   …. γεγονός που σε σχέση με τους  παγκόσμιους ρυθμούς ανταγωνισμού , θα οδηγήσει τελικά  στην ακύρωσή αυτής της ολοκλήρωσης  .

Η αντίσταση συνεπώς της Ελλάδας , πρέπει πάσα θυσία να καμφθεί … γιατί συνδέθηκε ως αρνητική εξέλιξη  με την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση . Με άλλα λόγια , εμποδίζει την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση .

Στην φάση λοιπόν αυτή όπου η «κοινωνία μας ξεψυχάει » , εάν σωθεί , θα αποτελέσει η σωτηρία της , τον  « θάνατο » του Ευρωπαϊκού οράματος .

Η δυναμική συνεπώς της στρατηγικής που έχει αναπτυχθεί και κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια και η οποία , οδηγεί στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση , έχει εγκλωβιστεί σε αυτήν την «μακάβρια » επιλογή .

Γιαυτό ακριβώς τον λόγο – επίσης  - θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να της  δώσουν όλες μαζί το «φιλί της ζωής ».

Το πιο φοβερό όμως είναι , ότι κάθε ένας πράγματι , έχει δίκιο , αφού , υπερασπίζεται από την οπτική του θέματα ζωτικής σημασίας . Όμως η μάχη είναι – κατά κάποιο τρόπο – άνιση .

Ο θάνατος του μικρότερου και του πιο αδύναμου , είναι σχεδόν βέβαιος .Να γιατί ο διχασμός είναι ουσιαστικά άμεσος συνεργός του δολοφόνου.

Σαν  Έλληνες αστυνομικοί λοιπόν που βλέπουν σοβαρό το ενδεχόμενο διασάλευση της τάξης σε περίπτωση κλιμάκωσης του διχασμού   ….  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ με όλη μας την δύναμη, χωρίς απολυτός κανένα συμφέρον , χωρίς  καμία απολύτως σκοπιμότητα και μεροληψία  ….  Πολιτικούς , Δημοσιογράφους , Ανθρώπους του πνεύματος Βάλτε για μια φορά στην ζωής σας στην άκρη τα όποια συμφέροντά σας  και αναδείξετε την δύναμη του Ελληνικού πνεύματος … όλοι μαζί και για το συμφέρον όλων μας .

ΕΝΩΘΕΙΤΕ  απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο που επιφύλαξε η μοίρα στην πατρίδα μας .

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΖΙ τον τρόπο να βγείτε και να βγούμε από αυτήν την παγίδα .

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕΤΕ ΜΑΖΙ να αλλάξετε με βάσει την ανθρώπινη ευημερία  , τον μηχανισμό Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης … αναδεικνύοντας  την μοναδική  αυτή λύση σε αυτό το αδιέξοδο .

ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΗΓΕΤΕΣ ο καθένας στον χώρο του , αντάξιοι της ιστορίας που έγραψαν οι πρόγονοι μας .

Μην υπολογίσετε ήττες και νίκες … σε αυτές τις περιπτώσεις όλοι στέφονται νικητές … και όλοι βγαίνουν  χαμένοι .

Ίσως λοιπόν , Η ΑΠΟΧΗ μας , ωθήσει τα  πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση , με βάση τα όσα ανωτέρω περιγράψαμε .

Ίσως η ΑΠΟΧΗ λειτουργήσει με τρόπο που θα αναγκάσει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας να ενωθούνε σαν ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ …. ενδεχόμενο που τρέμουν όσοι θέλουν « τον θάνατο της πατρίδας μας »

.. σκεφτείτε το .

Υ.Γ  Το εσωτερικό σύστημα ασφαλείας της χώρα μας δεν θα αντέξει σε περίπτωση που κάποιοι πετύχουν τον κοινωνικό διχασμό που θα εκφραστεί με διασάλευση της τάξης .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ