2015-07-02 16:04:11
Φωτογραφία για Η εκδίκηση της Μέρκελ για το δημοψήφισμα
Aποσβολωμένους άφησε τους πιστωτές της Ελλάδας o Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή, αποχωρώντας από τις διαπραγματεύσεις και προκηρύσσοντας δημοψήφισμα για την τελευταία τους προσφορά, αναφέρει σχόλιο στους Financial Times. Τώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παίρνει την εκδίκηση της.

Δεν το δείχνει, τουλάχιστον δημόσια. Αλλά με σιωπηρή αποφασιστικότητα κάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να βράζει στο ζουμί του, απορρίπτοντας τις απεγνωσμένες προσπάθειες του να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Με την κατάσταση στην Αθήνα να επιδεινώνεται και πάλι και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να φαίνεται όλο και πιο πιθανή, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ-Γιούνκερ, προσπάθησε να ανοίξει και πάλι τις συνομιλίες για ένα πακέτο διάσωσης. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρασνουά Ολάντ κάλεσε χθες για μια «άμεση συμφωνία», αντικατοπτρίζοντας την απόγνωση στην οποία βρίσκονται ορισμένοι από τους πιστωτές της Ελλάδας.

Αλλά η κ. Μέρκελ κράτησε αποστάσεις, επιμένοντας πως δεν μπορούν να υπάρξουν νέες συνομιλίες μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, μια στάση που τήρησε και χθες στην γερμανική Βουλή.

«Πιέζει ασφυκτικά τον Τσίπρα γιατί προσπάθησε να την πιέσει και αυτός με την προκήρυξη δημοψηφίσματος, ακόμα και αν δεν κατάφερε και πολλά» δήλωσε ο Τζόζεφ Γιάνινγκ, ερευνητής στο European Council on Foreign Relations, ένα think-tank με έδρα τις Βρυξέλλες.

Πηγή: enikos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ