2015-07-02 23:36:09
Φωτογραφία για Προπραγάνδα, πόλωση και θύμα ο Τουρισμός
Έγιναν χθες κάποιες  δηλώσεις από τον Πρόεδρο του Π.Ο.Ξ., κ. Γιάννη Ρέτσο, πως δήθεν Αμερικανοί tour operators δεν μπορούν να εμβάσουν χρήματα στη χώρα μας, καθώς παρακρατούνται- άκουσον άκουσον- για αποπληρωμή του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ.

 Καταρχάς, πέραν του ότι από νομικής άποψης αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας, είναι λυπηρό να βλέπεις ενημερωτικά- υποτίθεται- site να δημοσιεύουν ένα θέμα τόσο εύκολα, αλλά να μην μπαίνουν στον κόπο να ακολουθήσουν τα δέοντα στη συνέχεια. Να επικοινωνήσουν δηλαδή, να ενημερωθούν επί του θέματος, να ελέγξουν την ακρίβειά του και να διαψεύσουν εφόσον το ζήτημα τυγχάνει διάψευσης .

 Δημοσιεύθηκε μάλιστα και σε εξειδικευμένα- υποτίθεται πάντα- τουριστικά και επιχειρηματικά site. Αλλά αυτοί που τα επιμελήθηκαν δεν είμαι σίγουρος για το αν γνωρίζουν τι είναι έστω το ckeck in.

Αλλά εντάξει αυτοί. Αυτοί απλώς ανίδεοι- στην καλύτερη- δημοσιογράφοι είναι
. Εσείς όμως κύριε Ρέτσο που είστε όλη μέρα; Απλώς είχατε μια ενημέρωση και πετάξατε μια δήλωση έτσι τσάτρα-πάτρα για να τρομοκρατήσετε τον κόσμο; Έχει διαψεύσει όλος ο τουριστικός κόσμος από χθες κ. Ρέτσο. Εσείς που είσαστε; Δεν σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε περαιτέρω με το θέμα; Έχετε ευθύνη κύριε πρόεδρε, όταν κάνετε τέτοιες βαρυσήμαντες δηλώσεις. Δεν τις πετάτε και εξαφανίζεστε.

Ο ΗΑΤΤΑ κ. πρόεδρε έκανε ολόκληρη έρευνα χθες. Ευτυχώς δεν είναι όλοι τόσο απερίσκεπτα αμετροεπείς στον τουριστικό κλάδο:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζονται στα εθνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα οποία αναπαράγονται εντός και εκτός της χώρας, σχετικά με ενημέρωση από tour operators των ΗΠΑ σε ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ότι τα εμβάσματα προς τη χώρα μας για πληρωμές υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα θα μπλοκαριστούν στην Αμερική και δεν θα φτάσουν ποτέ στις ελληνικές τράπεζες και τους προμηθευτές, ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) διευκρινίζει ότι:

Βάσει του Ν. 393/1976, όπως ισχύει, οι tour operators όλων των 3ων χωρών εκτός Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται / συμβάλλονται με ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία για την πραγματοποίηση των οργανωμένων ταξιδίων (που περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο υπηρεσίες, ήτοι μεταφορά, διαμονή, κλπ) των πελατών τους στη χώρα μας. Επομένως, μόνο τα ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία έχουν δικαίωμα από το νόμο να προχωρούν σε συνεργασίες με tour operators 3ων χωρών».

Εντάξει κύριε πρόεδρε. Καταλάβατε μήπως κάτι; Γιατί φαίνεται πως δεν έχετε γνώση ούτε για βασικά διαδικαστικά ζητήματα σχετικά με τον κλάδο. Είναι εκκωφαντικός ο τρόπος διάψευσης. Σας κάνει να φαίνεστε μέχρι και γραφικός, αλλά ας μη γίνω πιο κακός. Δεν μπορεί, στις επιχειρήσεις σας μια χαρά τα πάτε. Γιατί δίνετε πάτημα να κάνει ο καθένας ένα σωρό κακοήθεις συνειρμούς;

Επιτρέψτε μου λοιπόν, να τα πω και γω για πολλοστή φορά, ώστε (και) αυτή η υπόθεση να γίνει μια κακή ανάμνηση, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτόν τον κλάδο.

 Ο τουρισμός κ. Ρέτσο , ξέρω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, μπορεί να αποτελέσει τη βαριά βιομηχανία αυτής της χώρας. Αφού τα λέτε και σεις. Ναι, αλλά δε γίνεται έτσι. Κι άλλοι τομείς της χώρας έχουν εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης αλλά οι πρωτοβουλίες και οι ορθή αναπτυξιακή πολιτική στρατηγική λιμνάζουν στο έλος της ανικανότητας, του μικροπολιτικού συμφέροντος και της σκοπιμότητας. Ας μη διαλύσουμε όμως τουλάχιστον και τον τουρισμό.

Ο τουρισμός κύριε Ρέτσο, χρειάζεται ψυχραιμία, δε χρειάζεται τρομολαγνεία. Δε θα πω εγώ ότι δίνετε και έρεισμα στους συνεργάτες του εξωτερικού να μη μας πληρώνουν, όπως αναφέρει και ο ΗΑΤΤΑ στην ανακοίνωσή του. Όχι, γιατί εκεί πάει αλλού το πράγμα. Μη μας κάνετε να φανταζόμαστε άλλα.  Προς θεού, λίγη συνέπεια δεν έβλαψε ποτέ. Πόσο μάλλον στον τουρισμό, που αφορά το σύνολο της κοινής γνώμης των επίδοξων ταξιδιωτών ανά τον κόσμο, οι οποίοι θα ζυγίσουν το καθετί πριν αποφασίσουν και που φυσικά έχουν αμέτρητες επιλογές. Οπότε δεν το έχουν και σε πολύ να μας διαγράψουν μια και καλή από τη λίστα επιλογών τους. Μην τους ωθείτε κύριε Ρέτσο να το κάνουν.

Όταν κάνετε τον κόπο να ασχοληθείτε με το θέμα ξανά λοιπόν, αναλογιστείτε την ευθύνη της θέσης σας και κάντε έναν κόπο να διαβάσετε της ανακοίνωση του ΗΑΤΤΑ, να ενημερωθείτε και σεις.

Με πήραν το πρωί και από τον ΣΕΤΕ να με ενημερώσουν, όπως  τους το ζήτησα κύριε Ρέτσο, διέψευσε και το  γραφείο Τύπου του ΔΝΤ. Εσείς είστε κάπως ακριβοθώρητος. Λογικό, οι μέρες είναι κρίσιμες. Κι αν είναι να κινηθείτε στο ίδιο μήκος κύματος και τις επόμενες μέρες καλύτερα να μην εμφανιστείτε καθόλου. Μόνο θύμα και έρμαιο στα πολιτικά παιχνίδια πόλωσης των ημερών δε χρειάζεται να γίνει ο ελληνικός τουρισμός.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ