2015-07-03 14:17:58
Φωτογραφία για Απάντηση στο δεξιό που θα ψηφίσει ΟΧΙ την Κυριακή
Αγαπητό tromaktiko,

με όλο τον σεβασμό στην άποψη του 'δεξιού' που δημοσιεύσατε εχθές  "Να γιατί εγώ ο δεξιός θα ψηφίσω ΟΧΙ τη Κυριακή..."

 (στην οποία, εννοείται, υπάρχουν πολλές αλήθειες) , τα ίδια που ισχύουν για αυτόν, ισχύουν και για ένα αριστερό.  Να και ένας  άλλος λόγος που ισχύει  αυτό που λέω εδώ και  πολλά χρόνια: είναι πλαστός ο διαχωρισμός μεταξύ δεξιού και αριστερού, πλέον.  Αν το καλοσκεφτείτε, ο διαχωρισμός που ισχύει επί  30 και πλέον χρόνια είναι κρατικισμός και αντικρατικισμός.  Αυτοί που θέλουν τους πολίτες να δουλεύουν για τον κρατικό μηχανισμό και αυτοί που θέλουν τον κρατικό μηχανισμό να δουλεύει για τους  πολίτες. Είναι τόσο απλό.

2. Πρέπει να πω ότι και εγώ έχω υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά (που δεν είναι του παρόντος να εξηγήσω) κατά την διάρκεια των μνημονιακών κυβερνήσεων.  Το θέμα όμως είναι το μέλλον.  Πάντα στις επιλογές μου, με γνώμονα το παρελθόν και το παρόν, αποφασίζω για το μέλλον
. Δηλαδή, τι θεωρώ (τεκμηριωμένα)  ότι είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ή αν θέλεις το λιγότερο κακό (το 'μη χείρον') για τα παιδιά μας (εννοώ τις επόμενες γενιές)   Αυτή είναι η  ειδοποιός διαφορά με τον 'δεξιό' και τον μέσο Ελληνα ψηφοφόρο,  που αποφασίζει (μόνον ή κυρίως) τιμωρητικά. Με άλλα λόγια, αυτός κοιτάει το παρελθόν ενώ εγώ κοιτάω το μέλλον.  Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο για τον πολύ κόσμο να εκτιμήσει το μέλλον, δηλαδή κάτι που δεν ισχύει σήμερα, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για σωστή απόφαση.

3. Λεει ο 'δεξιός' ότι δεν ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΕΙ.  Προς απάντηση, παρακαλώ διαβάστε τον Επιτάφιο του  Περικλέους (που θα έπρεπε εμείς οι  τυχεροί απόγονοι  των αρχαίων Ελλήνων  να τον απαγγέλουμε απνευστί ή τουλάχιστον να το ενστερνιζόμαστε πλήρως, όπως ένας ορθόδοξος χριστιανός το σύμβολο της πίστεως):  http://users.uoa.gr/~nektar/history/1antiquity/pericles_epitafios_logos.htm.  Αναφέρει  σε κάποιο σημείο:  μόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ᾿ ἀχρεῖον νομίζομεν, Μετάφραση: Γιατὶ εἴμαστε ὁ μόνος λαὸς ποὺ τὸν μὴ ἀναμειγνυόμενο καθόλου στὰ κοινὰ δὲν τὸν θεωροῦμε φιλήσυχο ἀλλὰ ἄχρηστο.  !

Να  πω επίσης ότι το σύστημα, που έφερε τον 'δεξιό' (και όχι μόνον)  σε αυτή την κατάσταση, αυτό επιθυμεί: να μην ψηφίζει αυτός και να ψηφίζουν οι πελάτες του (συστήματος), δηλ. οι καθοδηγούμενοι, οι διαπλεκόμενοι, οι εξαρτώμενοι, οι φανατισμένοι, οι κομματικοί οπαδοί.   Ας μη ξαναψηφίσει, λοιπόν, ο 'δεξιός' ζημιώνοντας επιπλέον τον εαυτό του προς επιπλέον όφελος αυτών που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

4.  Σε κάποιο άλλο σημείο της παραπάνω παραπομπής, θα διαβάσετε: ,ἐλευθέρως δὲ τά τε πρὸς τὸ κοινὸν πολιτεύομεν καὶ ἐς τὴν πρὸς ἀλλήλους τῶν καθ᾿ ἡμέραν ἐπιτηδευμάτων ὑποψίαν, οὐ δι᾿ ὀργῆς τὸν πέλας, εἰ καθ᾿ ἡδονήν τι δρᾷ, ἔχοντες, οὐδὲ ἀζημίους μέν, λυπηρὰς δὲ τῇ ὄψει ἀχθηδόνας προστιθέμενοι. Μετάφραση: Ζοῦμε δὲ σὰν ἐλεύθεροι ἄνθρωποι, καὶ σὰν πολίτες στὸν δημόσιο βίο καὶ σὰν ἄτομα στὸν ἰδιωτικό, στὶς ἐπιδιώξεις μας τῆς καθημερινῆς ζωῆς, κατὰ τὶς ὁποῖες δὲν κοιτᾶμε ὁ ἕνας στὸν ἄλλον μὲ καχυποψία, δὲν θυμώνουμε μὲ τὸν γείτονά μας, ὅταν κάνει ὅ,τι τοῦ ἀρέσει, οὔτε παίρνουμε μία φυσιογνωμία σκυθρωπή, ἡ ὁποία μπορεῖ νὰ μὴν βλάπτει τὸν ἄλλο, πάντως ὅμως εἶναι δυσάρεστη.    Άρα, εάν είναι  σωστός πολίτης,  κακώς ο 'δεξιός' θυμώνει με τον ψηφοφόρο  του ΝΑΙ χαρακτηρίζοντας τον 'μαλάκα' .

5. Σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρει ο Θουκυδίδης ....φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας Μετάφραση καλλιεργοῦμε τὸ πνεῦμα χωρὶς νὰ χάνουμε τὴν ἀνδρεία μας .  Είτε κάνουμε δεκτή την άποψη του μεταφραστή, σύμφωνα με την οποία, η λέξη 'μαλακία' σημαίνει 'απώλεια ανδρείας',   είτε δεχτούμε ότι 'μαλακία' είναι μαλακία, σύμφωνα με την σημερινή χρήση της λέξης,  είναι πασιφανές ότι ο 'δεξιός' φιλοσοφεί μετά μαλακίας, όπως αποδεικνύεται και από το κλείσιμο της  αφήγησης του.

6. Επειδή εγώ, λοιπόν, φιλοσοφώ άνευ μαλακίας, δεν θα πέσω  στο επίπεδο του και για όλους τους παραπάνω λόγους, (και άλλους που, χάριν οικονομίας χρόνου, δεν  αναφέρω) θα ψηφίσω ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, σεβόμενος όποιον ψηφίσει ότι θέλει.

Ηλίας Κουρεμένος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ