2015-07-04 08:32:23
Φωτογραφία για Το σκεπτικό του ΣΤΕ που έδωσε το πράσινο φως για το Δημοψήφισμα
Απορρίφθηκε απο το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των δυο πολιτών ομόφωνα με το σκεπτικό πως ήταν απαράδεκτη και σε κάθε περιπτωση δεν υπόκειται στον έλεγχο του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πλειοψηφίας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι σύμβουλοι επικράτειας ειναι αναρμόδιοι να κρίνουν κυβερνητικές πράξεις. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε οτι οι κυβερνητικής πράξεις "αναφυόμενες στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας... δεν υπόκεινται στον ακυρωτικό έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας και συνεπώς η κρινόμενη αίτηση πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη".

Οι δικαστές επισημαίνουν οτι "ο έλεγχος του κύρους και των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος υπάγεται... στην αρμοδιότητα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου."

Επτά σύμβουλοι επικράτειας είχαν την αποψη πως ενδεχομένως θα μπορούσαν να κριθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις αλλα πρέπει να απορριφθεί η προσφυγή ως απαράδεκτη καθώς ο έλεγχος του κύρους ( και των αποτελεσμάτων) δημοψηφίσματος που ενεργείται κατα το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηριου.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ