2015-07-05 12:51:08
Φωτογραφία για Η Μέρκελ διώχνει το λιγνίτη από τη Γερμανία
Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία διαφόρων θερμοηλεκτρικών μονάδων άνθρακα με σκοπό να επιτύχει τους φιλόδοξους κλιματικούς της στόχους έως το 2020 σύμφωνα με το Reuters.

Η Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ και οι ηγέτες των δύο μικρότερων κομμάτων της συμπολίτευσης κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τις γραμμές μεταφοράς υψηλής ισχύος που σχεδιάζεται να μεταφέρουν καθαρή αιολική ενέργεια από τον ανεμοδαρμένο βορρά στον βιομηχανικό νότο.

“Θα διακοπεί η λειτουργία μονάδων άνθρακα συνολικής ισχύος 2,7 Γιγαβάτ” ανέφερε κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters χωρίς όμως να αποκαλύψει τον αριθμό τους.

“Οι μονάδες που θα επηρεαστούν δεν θα μπορούν να πωλούν ηλεκτρική ενέργεια στην κανονική ενεργειακή αγορά” δήλωσε προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο η Γερμανία θα μπορέσει να επιτύχει το στόχο μείωσης των εκπομπών ρύπων κατά 40% ως το 2020 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Η αρχική πρόταση προέβλεπε την απόσυρση των παλαιότερων και πιο ρυπογόνων ανθρακικών μονάδων με στόχο την απομάκρυνση 22 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ως το 2020.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση των συνδικαλιστών που υποστήριξαν ότι θα χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε άρση των αντιστάσεων και οι εταιρείες οι ηλεκτροπαραγωγής θα αποζημιωθούν με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ για να “πρασινίσουν” την ισχύ τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ