2015-07-05 13:29:19
Φωτογραφία για Δωρεάν μετακινήσεις για τους ψηφοφόρους - Δείτε αναλυτικά
Δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων θα είναι οι διελεύσεις σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους το Σαββατοκύριακο και στην Αττική Οδό την Κυριακή για τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα, μετά την αποδοχή των παραχωρησιούχων ιδιωτών στην πρόταση του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για τη διευκόλυνση των επιβατών.

Συγκεκριμένα δωρεάν θα είναι οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας (Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ ), Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου), Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου) καθώς και σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη).

Στην Αττική οδό οι διελεύσεις χωρίς διόδια θα είναι την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη δωρεάν είναι οι μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες ενώ έως τις 6 Ιουλίου η Τραινοσε παρέχει έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.


Όσον αφορά στα ΚΤΕΛ η Ομοσπονδία αποδέχτηκε να προχωρήσει σε έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις. Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ´ επιστροφής ( αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ Φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το Υπουργείο.

Δωρεάν διαδρομές στην ευπαθή ομάδα των νεφροπαθών, από και προς τα νοσοκομεία των Αθηνών, προσφέρει, την ίδια ώρα, από σήμερα ο Συνεταιρισμός Αθήνα 1 Ιντερτάξι, "για τις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας".

Όσοι ανήκουν στην ομάδα αυτή, με το βιβλιάριο υγείας τους θα μπορούν να καλούν στο 210 9212800 ώστε να γίνεται δωρεάν η μετακίνηση για την θεραπεία τους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ