2015-07-05 13:59:07
Φωτογραφία για Αναγνώστρια μοιράζεται μαζί μας σκέψεις για το μέλλον, μετά το δημοψήφισμα
Αγαπητό tromaktiko,

βρίσκομαι καθισμένη μπροστά στο γραφείο μου έχοντας ένα καφέ για παρεούλα και θέλοντας να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί με όλους εσάς Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" σε μια συμφωνία που δόθηκε ως τελεσίγραφο στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Κάποιοι λένε πως δεν ήταν τελεσίγραφο αλλά συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις. Αλήθεια όμως ποιός μπορεί να πιστέψει αυτήν την ηγεσία της Ευρώπης που μόλις πριν κάποιους μήνες έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει ένα διαφορετικό κείμενο από αυτό που είχε συμφωνηθεί; Μιλάω για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που αν την τελευταία στιγμή δεν την έλεγχε η ελληνική κυβέρνηση ένας Θεός ξέρει τί θα υπέγραφε! Και αλήθεια! μόλις την τελευταία βδομάδα πριν ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν γίνει αποδεκτές οι τελευταίες προτάσεις της κυβέρνησης ως μια καλή βάση πάνω στην οποία θα μπορούσαν να συζητήσουν; Αναρωτιέμαι τί είναι αυτό που μεσολάβησε και έγινε αυτή η απότομη στροφή; Ας έρθουμε όμως να μιλήσουμε και για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος.


Κάποιοι λένε πως δεν έχει νόημα αφού σύμφωνα με την άποψή τους η συμφωνία δεν υφίσταται πλέον.

Επίσης κάποιοι άλλοι λένε πως είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ" στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Αυτοί είναι οι υποστηρικτές του "ΝΑΙ".

Κάποιοι άλλοι λεένε πως είναι "ΝΑΙ Ή ΟΧΙ " στη συμφωνία που ενέχει μέτρα λιτότητας χωρίς να υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για το χρέος. Αυτοί είναι οι υποστηρικτές του "ΌΧΙ".

Ας δούμε και κάτι άλλο.

Ο Αλέξης Τσιπράς ανήκει στην ευρωαριστερά και εν τούτοις συζητά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές νομισματικό ταμείο μέτρα αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων. Κάτι που είναι πέρα από την ιδεολογία του και το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κατά την άποψή μου τα μέτρα είναι απαραίτητα όπως για παράδειγμα η συνέχιση του φόρου του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση της εισφοράς κατά 1% και όχι 2% της εισφοράς των συνταξιούχων για τον τομέα της υγείας, αλλά και επιβολή φόρων 12% προς τις εταιρείες που έχουν εισόδημα πάνω από το όριο των 500 χιλιάδων ευρώ. Αυτό το τελευταίο δεν γίνεται αποδεκτό από τους θεσμούς και δεν καταλαβαίνω γιατί. Λένε πως θα είναι υφεσιακό και αναρωτιέμαι αν η κατάργηση του ΕΚΑΣ με τον τρόπο που το ήθελαν δεν ήταν υφεσιακό μέτρο και αντικοινωνικό τη στιγμή που μειώνεις το ήδη μικρό εισόδημα αυτών των ανθρώπων και δεν κάνεις το αυτονόητο να φορολογήσεις τον πλούτο. Προς Θεού! Ο πλούτος είναι αποδεκτός αλλά θα πρέπει να συνεισφέρει και αυτός κάτι.

Και για να μην παρεξηγηθώ λέω πως τα μέτρα είναι ρεαλιστικά και απαραίτητα γιατί απλά το κράτος δεν στέκεται στα πόδια του και πρέπει όλοι να το βοηθήσουμε. Αλλά μέχρι τώρα μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν προσφέρει και μάλιστα με το παραπάνω!

Επιπλέον οι θεσμοί μιλούν για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για καταπολέμηση διαφθοράς και φοροδιαφυγής , μείωση της γραφειοκρατίας και άλλες πολλές.

Δε διαφωνώ καθόλου και συμφωνώ απόλυτα . Αλλά και πάλι σκέφτομαι τα τελευταία 5 χρόνια που έχουμε υπογράψει μνημόνια πότε οι θεσμοί μας απείλησαν ότι δε θα μας δώσουν την επόμενη δόση γιατί δεν πετύχαμε κάποιον από αυτούς τους στόχους;;

Συνεπώς και εδώ είναι αναξιόπιστοι οι θεσμοί και φαίνεται ότι δε νοιάζονται για τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας αλλά μόνο για την ικανοποίηση των δανείων τους.

Και μήπως αυτός δεν είναι ο λόγος που μας δανείζουν; Και από τη μια μας δανείζουν και από την άλλη μας τα παίρνουν πίσω , και αντί το χρέος να μειώνεται αυτό ανεβαίνει και ανεβαίνει ...

Και η ανάπτυξη που λένε πως μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν ζητάς από μια χώρα από την Ελλάδα μας να στραγγαλίσει στην ουσία αυτό που μπορεί να προσφέρει; Δηλαδή τον τουρισμό της, τη φαρμακοβιομηχανία που έχει και την αγροτική παραγωγή της; Και αλήθεια! ποιός τελικώς επωφελείται από την εισήγηση τέτοιων μέτρων. Η Ελλάδα μας ή μήπως οι γειτονικές χώρες ;

Δε θέλω να σας κουράσω άλλο.

Αν θέλετε υποστηρίξετε "ΝΑΙ" μπορείτε να το πράξετε. Αλλά να ξέρετε ότι ψηφίζετε όλα τα ανωτέρω μέτρα και άλλα πολλά χωρίς να σας δίνουν κανένα απολύτως μέλλον, γιατί απλά ήδη έχουν εφαρμοστεί και έχουν αρνητικότατα αποτελέσματα με πολλούς ανέργους, με λιποθυμίες μαθητών και το μόνο που θα έχουμε για λίγο ακόμη από την Ευρώπη θα είναι μια ""φιλανθρωπία" στους καημένους τους Έλληνες και λίγο αργότερα στους καημένοςυ τους Πορτογάλους και ισπανούς. Γιατί πολύ απλά η Ευρώπη έχει κανόνες που π΄ρεπει να ακολουθούμε όλοι και θα γίνουν ακόμη πιο αυστηροί όπως είπε η κ. Μέρκελ στη γερμανική βουλή. Και εκ των πραγμάτων θα θεσπίσουν τέτοιους κανόνες που στην καλύτερη περίπτωση θα δημιουργήσουν μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Ας μη ξεχνούμε ότι έχουν ακουστεί θέσεις όπως κράτη που βρίσκονται σε μνημόνιο να μην έχουν λόγο στο ευρωκοινοβούλιο και πολλά άλλα.

Εγώ προσωπικά θα ψηφίσω "ΟΧΙ" - γιατί τα τελευταία 5 χρόνια εφαρμόστηκαν μνημόνια που δεν έφεραν αποτέλεσμα

- γιατί θέλω να υποστηρίξω μια συμφωνία που ενώ το ξέρω πως θα έχει δύσκολα μέτρα θα ενέχει και την αναδιάρθρωση του χρέους όχι ως μια αναφορά από τον Οκτώβρη αλλά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

- γιατί θέλω να στηρίξω την κυβέρνηση μου που παρόλο που δεν την ψήφισα τον Ιανουάριο, βλέποντας τώρα τον αγώνα που πραγματικά έδωσε θέλω να φωνάξω μαζί της ότι δέχομαι να υποστώ σκληρά μέτρα αλλά απαιτώ αναδιάρθρωση του χρέους γιατί ως Ελληνίδα είμαι περήφανη και δε θέλω να χρωστώ αλλά και ούτε θέλω να αποφασίζουν για εμένα , για τη χώρα μου.

Και τελειώνοντας αναρωτιέμαι γιατί όλοι παγκοσμίως προσπαθούν να πείσουν τους συμπολίτες μου για το "ΝΑΙ";

Τί είναι αυτό που στην πραγματικότητα φοβούνται;

Μα τί άλλο πέρα από τη δική τους χρεωκοπία ; Γιατί αν πράγματι χρεωκοπήσουμε θα ακολουθήσουν και άλλοι. Και αυτό δεν είναι απειλή ή εκβιασμός αλλά πραγματικότητα. Απόδειξη είναι η πληροφορία του κεντρικού τραπεζίτη της Βρετανίας που ενώ δεν ανήκει στην Ευρωζώνη είπε πρόσφατα ότι ολισθαίνει η οικονομία της Βρετανίας λόγω της κρίσης στην Ελλάδα.

Και επιπλέον είναι εξιοπερίεργο πως δεν υπάρχουν σημαντικές απώλειες στα χρηματιστήρια όταν μόνο από τη χρεωκοπία μιας τράπεζας προκλήθηκε μια παγκόσμια κρίση ενώ από τα οικονομικά προβλήματα μιας χώρας παρουσιάζουν πολύ μικρές διακυμάνσεις . Κάποιος στηρίζει προς το παρόν τα χρηματιστήρια αλλά για πόσο ακόμη ; Θέλουν να μας φοβίσουν, θέλουν να μας τρομοκρατήσουν και ως ένα σημείο το έχουν καταφέρει , ιδιαίτερα τους συνταξιούχους και τους ανήμπορους.

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο ΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]

Είμαι βέβαιη όμως ότι και αυτοί αν ξεπεράσουν τις πρώτους φόβους τους και σκεφτούν το μέλλον των παιδιών τους και των εγγονών τους τότε δειλά με καρδιοχτύπι αλλά με ψυχή θα ψηφίσουν ένα βροντερό"ΟΧΙ" δίνοντας ένα μάθημα για άλλη μια φορά στη νέα γενιά πως ο άνθρωπος είναι πέρα από τα χρήματα, πέρα από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη του επόμενου μηνός αλλά μια αξία που πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο στην Ευρώπη και όχι να έχει αντικατασταθεί αποκλειστικά από

τους οικονομικούς δείκτες

ΌΧΙ λοιπόν στην Ευρώπη που έχει βάλει τον άνθρωπο σε δεύτερη μοίρα

ΌΧΙ στην γερμανική Ευρώπη που θέλει να δημιουργήσει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων

ΌΧΙ σε μια Ευρώπη που προσφέρει αλληλεγγύη εντός εισαγωγικών καταπνίγοντας τις πιο μικρές χώρες ΄

εφαρμόζοντας σκληρά και αναποτελεσματικά προγράμματα

ΌΧΙ ΌΧΙ και ξανά ΌΧΙ!!!

Αγαπώ την Ευρώπη και θέλω να διακατέχεται από αξίες!

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ