2015-07-05 16:25:13
Φωτογραφία για Ηλεία: Κεραυνός σκότωσε 13 πρόβατα
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... 13 πρόβατα, έπεσαν νεκρά στο Κούμανη από πτώση κεραυνού.

Η σφοδρή κακοκαιρία και το χαλάζι που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας, δεν προκάλεσε ζημιές μόνο στο φυτικό κεφάλαιο αλλά και στην κτηνοτροφία.

Τα ζώα που εκείνη την ώρα βοσκούσαν, χτυπήθηκαν από κεραυνό με αποτέλεσμα τα 13 να πεθάνουν αμέσως ενώ 7 ακόμα έχουν χτυπηθεί σοβαρά και είναι αβέβαιο αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε - χθες κιόλας - κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την ακριβή καταγραφή της ζημίας, η οποία ωστόσο όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Κούμανη Κώστας Κούτρας - ιδιοκτήτης των προβάτων - δεν «πληρώνεται», αφού τα ζώα πλησίαζαν στην περίοδο της παραγωγής και το πλήγμα είναι μεγάλο.

Για καλή του τύχη πάντως, ο ίδιος δεν ήταν στο σημείο, καθώς είχε μεταβεί για δουλειές στην Ολυμπία.

Μάλιστα, φτάνοντας στο χωριό, πέρασε από την περιοχή που βοσκούσαν τα ζώα αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν είχε «καθαρή» εικόνα του κοπαδιού και ενημερώθηκε λίγα λεπτά αργότερα από κτηνοτρόφο - γείτονά του που βρισκόταν στο σημείο.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή, αποδεικνύοντας ότι, όχι μόνο οι αγρότες, αλλά και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται στο «έλεος» των καιρικών συνθηκών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ