2015-07-06 09:13:49
Φωτογραφία για Στις 10:00 το πρωί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Εκτός ο Μιχαλολιάκος
Στις 10:00 το πρωί ττης Δευτέρα ορίστηκε η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ύστερα από επίσημο αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μεταφέρεται πάντως αυτή την ώρα στο συμβούλιο δεν θα συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Μιχαλολιάκος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίαςλίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως ο λαός εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση με αυξημένη πλειοψηφία να επιτύχει μια συμφωνία, η οποία σημαίνει ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της, αλλά μια συμφωνία η οποία θα εξασφαλίζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μιλώντας στον Αλέξη Τσίπρα, επεσήμανε πως κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και Ευρωζώνης, ενώ σημείωσε πως το αίτημα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών θα βοηθήσει σημαντικά. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως ο ελληνικός λαός έδωσε την ετυμηγορία του παρά τις αντίξοες συνθήκες. Όπως είπε, "οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και λογικές και είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε διαπραγμάτευση και έναν έντιμο συμβιβασμό για το καλό της Ε.Ε.".


Κλείνοντας, επεσήμανε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις έδωσαν παράδειγμα δημοκρατίας και τώρα στόχος είναι να σφυρηλατηθεί η εθνική προοπτική και ενότητα του τόπου.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι προέχει να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ενότητα και ομοψυχία να διαμορφώσουμε ένα υγιές και ισχυρό εθνικό μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία προκειμένου να διεκδικήσουμε άμεσα λύση στα προβλήματα, στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ