2015-07-06 20:48:07
Φωτογραφία για ΄Εργα και ημέρες Αντώνη Σαμαρά - Αυτός είναι ο πολιτικός βίος...
Η  5η Ιουλίου 2015 είναι μια ιστορική  και μια σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα Είναι η ημερομηνία που ξεκαθαρίστηκε μ΄ένα δημοψήφισμα τι ακριβώς θέλει ο Ελληνικός λαός για το μέλλον του. Ο λαός αποφάνθηκε μ΄ένα ΝΑΙ ή μ΄ένα ΟΧΙ, τι επιθυμεί σχετικά με την Ελληνική Οικονομία. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων σε ποσοστό 61,31% είπε ένα πολύ μεγάλο όχι στα μέτρα που βάζουν στο τραπέζι οι Εταίροι μας, διότι τα θεωρούν πολύ δύσκολα και ασήκωτα για την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες.΄

Εκλεισε λοιπόν ένα μεγάλο κεφάλαιο όσον αφορά την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού και αφού πλέον οι ΄Ελληνες έδωσαν στη κυβέρνηση το πράσινο φως που περίμενε, τώρα απομένει να διαπραγματευθεί ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών με τους Θεσμούς για να κλείσει το συντομότερο μια καλή όσο γίνεται συμφωνία που θα ευνοεί τον Ελληνικό λαό.

Επίσης χθες το βράδυ και αφού επισημοποιήθηκε  το ΟΧΙ που προέκυψε από το δημοψήφισμα, έκλεισε ένα άλλο κεφάλαιο που αφορά την  ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
. Βγήκε ο Αντώνης Σαμαράς και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, διότι θεώρησε υπαίτιο τον εαυτόν του ως πρόεδρος του κόμματος που δεν μπόρεσε η παράταξή του να πείσει τον Ελληνικό λαό να πλειοψηφίσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Εδώ διαπιστώνεται ότι τη ζημιά με την καταψήφιση του ΝΑΙ την προκάλεσε ο ίδιος προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως ανακοινώθηκε από την Παρασκευή προ του δημοψηφίσματος τον ενημέρωσε η κ. Μπακογιάννη τηλεφωνικά να παραιτηθεί από την ηγεσία, αλλά αυτός άφησε να διεξαχθεί πρώτα το δημοψήφισμα, διότι προφανώς ήθελε να ελπίζει ότι θα πλειοψηφίσει το ΝΑΙ, με αποτέλεσμα ο λαός θεώρησε ότι το δημοψήφισμα ήταν Σαμαράς ή Τσίπρας. Επειδή η πρωθυπουργία του Σαμαρά ήταν ότι χειρότερο πέρασε στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, όπου σαν πρωθυπουργός αύξησε φόρους, μείωσε συντάξεις, καθιέρωσε μόνιμο χαράτσι για τα ακίνητα διά του ΕΝΦΙΑ, απόλυσε εργαζομένους και τόσα άλλα, σίγουρα ο λαός φοβήθηκε ότι αν η κάλπη έβγαζε το ΝΑΙ, αυτό θα ήταν ένα γερό χαρτί για τον Σαμαρά που προσπαθούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τον Γενάρη που έγιναν οι εκλογές μέχρι τώρα να δημιουργηθεί τέτοιο κλίμα ώστε να προκαλέσει την παραίτηση της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ και να επανέλθει αυτός στη Κυβέρνηση.

Η ζημιά λοιπόν  χθες στο δημοψήφισμα ήταν η παραμονή ακόμα στην ηγεσία της Ν.Δ του Σαμαρά. Ο μέχρι χθες Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έπρεπε και είχε υποχρέωση να παραιτηθεί την επομένη των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, όπως έπραξαν και οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Ν.Δ, όταν έχασαν τις εκλογές. Δυστυχώς ο Αντώνης Σαμαράς αποδείχθηκε αναμφίβολα ότι υπήρξε ένας πολιτικός  που διακατέχονταν από εγωισμό, από εμπάθεια προς άλλους πολιτικούς, από φθόνο και υπήρξε πολύ ζηλότυπος.

Κατά την προεκλογική περίοδο δεν καταδέχθηκε να λάβει μέρος σε ντιμπέιτ με τον πολιτικό του αντίπαλο Αλέξη Τσίπρα.

Την επομένη που έχασε στις εκλογές, δηλαδή την 26η Ιανουαρίου δεν καταδέχθηκε να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου που ήταν το γραφείο του και να παραδώσει ως ώφειλε την εξουσία στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό, όπως συμβαίνει κατά την παράδοση και παραλαβή.

Δεν καταδέχθηκε να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως έπραξαν οι άλλοι αρχηγοί κομμάτων στο πρωθυπουργικό γραφείο, για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία και τις κινήσεις του ΄Ελληνα πρωθυπουργού για την Ελληνική Οικονομία.

Δεν παρέμεινε μερικές μέρες ακόμα στην ηγεσία του κόμματός του μόνο και μόνο για να μην πάει αυτός σήμερα στη συνάντηση των αρχηγών κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο και να μην συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το παρελθόν του είναι γνωστό σε όλους, ότι δηλαδή αυτός έριξε την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, παρόλο ότι ο τότε πρωθυπουργός τον έχρησε υπουργό σε νεαρή ηλικία και έγινε γνωστός ό μέχρι τότε άγνωστος Σαμαράς. Στη συνέχεια δημιούργησε δικό του κόμμα την Πολιτική ΄Ανοιξη και σε κάποια εποχή συνεργάσθηκε με το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή τότε του Κων. Στεφανόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι εάν δεν συνεργάζονταν, το ΠΑΣΟΚ έπεφτε από την κυβέρνηση και συνεργάσθηκε για να μην έλθει στην εξουσία η Ν.Δ. Αυτός ο ίδιος είναι που έκανε ανοιχτή δημόσια δήλωση ότι δεν επανέρχεται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έστω και αν ακόμα τον καλέσουν  για αρχηγό της.

Το αποτέλεσμα ήταν να ζητήσει και να πετύχει  την επανένταξή του στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας,επί αρηγίας Κώστα Καραμανλή, παρά τις αντιρρήσεις πολλών υπουργών και βουλευτών τότε. Στη συνέχεια πολιτεύθηκε και εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και αργότερα πολιτεύθηκε εντός Ελλάδας και έγινε υπουργός Πολιτισμού, όπου μάλιστα κατηγορήθηκε σφόδρα για προσλήψεις πολλών πατριωτών του που έκανε στο υπουργείο Πολιτισμού. Ακολούθως διεκδίκησε και κέρδισε την αρχηγία στη Νέα Δημοκρατία, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή. Κέρδισε τις εκλογές το 2012 με τις ψεύτικες και απατηλές υποσχέσεις που έδωσε προς τον Ελληνικό λαό με τρεις ομιλίες που έκανε στο Ζάππειο, υποσχόμενος ότι είναι αντιμνημονιακός και ότι αν γίνει πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προβεί σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ότι θα καταργήσει το χαράτσι στα ακίνητα που επέβαλε ο Βενιζέλος ως υπουργός στη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ότι θα ανοίξει χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους άνεργους, ότι θα μειώσει φόρους, ότι θα ξαναφέρει το αφορολόγητο στα 12000 ευρώ και πολλές άλλες παροχές.

Το αποτέλεσμα απ΄όσα υποσχέθηκε πριν γίνει πρωθυπουργός ήταν ακριβώς το αντίθετο,  μετά που έγινε πρωθυπουργός. Συνεργάσθηκε με το ΠΑΣΟΚ που κατηγορούσε και ένα διάστημα και με τη ΔΗΜ-ΑΡ, έγινε αμέσως μνημονιακός, υπέγραφε τα πάντα που του ζητούσαν το ΔΝΤ, η Ε.Ε και η ΕΚΤ, αρκεί να είναι αυτός πρωθυπουργός και το αν έγινε κι αυτός αιτία μετά τον ΓΑΠ να αυξηθούν κατά πολύ οι αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών δεν ίδρωνε το αυτί του και δεν έφερε ποτέ αντιρρήσεις σε ότι του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας. Το μόνο που ήθελε να είναι πρωθυπουργός Ελλάδας.

Χθες το βράδυ έφτασε ο κόμπος στο χτένι που λένε, διότι τον πίεσε η ΟΝΝΕΔ να απομακρυνθεί από την ηγεσία του κόμματος και αφού και ο ίδιος διαπίστωσε ότι δεν έχει άλλες ελπίδες για να παραμείνει, διότι δημιούργησε και εσωτερικούς αντιπάλους μέσα στην παράταξή του, αναγκάσθηκε εκ των πραγμάτων να πει ότι απομακρύνεται από την προεδρία του κόμματος.

Αυτός είναι ο πολιτικός βίος του Αντώνη Σαμαρά, τον  οποίον η ιστορία θα τον καταγράψει με τα μελανότερα γράμματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ