2012-05-06 15:19:35
Φωτογραφία για Υπάρχει…Χρυσή Αυγή για την οικονομία;
1. Εως το τέλος του μήνα ή το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου, θα... πρέπει η νέα κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ, που αντιστοιχούν στο 5,5% του ΑΕΠ, για τη διετία 2013 – 2014.

Αντικειμενικά το συγκεκριμένο έργο κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο και η εφαρμογή του σχεδόν αδύνατη. Η εναλλακτική πρόταση, λοιπόν, που συζητείται, προβλέπει τη χρονική επέκταση του προγράμματος κατά έναν χρόνο, δηλαδή έως το 2015.

Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι στη διετία το ύψος των μέτρων θα αφορά στο 4,5% του ΑΕΠ και στον τρίτο χρόνο το άλλο 1% που υπολείπεται για να συγκεντρωθεί το 5,5%.

2 . Νέο σχέδιο Μάρσαλ 200 δισεκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρότι χλιαρά το διέψευσε, ετοιμάζει ένα σχέδιο δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων συνολικού ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της Ευρώπης. Το σχέδιο αυτό προβλέπει επενδύσεις 200 δισεκατομμυρίων ευρώ σε υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υψηλές τεχνολογίες (με τη συμμετοχή ιδιωτών). Η Ευρωπαϊκή 'Ένωση θα μπορούσε να επιλέξει δυο τρόπους χρηματοδότησης. Ο πιθανότερος είναι ένα «χρηματοοικονομικός συνδυασμός» που θα βασίζεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).


3. Το πιο σημαντικό έργο όμως, που μπορεί να διαπραγματευτεί σκληρά η νέα κυβέρνηση θα είναι η προετοιμασία της χώρας μας για ένα δεύτερο κούρεμα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους.

Το δημόσιο χρέος μας δεν είναι βιώσιμο και κανένας πλέον δεν πιστεύει ότι το 2020 η Ελλάδα να μπορεί να βγει αυτοδύναμα στις αγορές να δανεισθεί. Άρα, πρέπει πολύ πριν το δημόσιο χρέος να μειωθεί σε βιώσιμο επίπεδο, ώστε να επιτρέψει τη στροφή πόρων και φόρων σε αναπτυξιακές δράσεις. Με το PSI κουρέψαμε τους ιδιώτες επενδυτές, με το δεύτερο κούρεμα που θα ακολουθήσει, θα κουρέψουμε τους εταίρους μας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμπεριλαμβανομένης. Δύσκολο το στοίχημα αλλά όχι ακατόρθωτο.

newscode.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ