2015-07-09 09:24:20
Φωτογραφία για Είναι ο Έλληνας έτοιμος για αλλαγή;
Αγαπητό tromaktiko,

πλέον έφτασε όλο το θέμα στο αποκορύφωμα του, αύριο σήμερα σε λίγες ώρες όλα αλλάζουν... το θέμα είναι τι διαλέγεις παραμονή στο ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται η έξοδο με ότι αυτό συνεπάγεται, πραγματικά δεν ξέρω και δεν νομίζω να υπάρχει και κανείς που να μπορεί και να μου πει υπεύθυνα τι μπορεί να γίνει σε κάθε περίπτωση.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ότι και να γίνει θα περάσουμε δύσκολα αλλά επίσης θα αποτελέσει και μία ευκαιρία, τώρα θα μου πείτε τρέλα πουλάς ευκαιρία θα αποτελέσει η πείνα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκύψει στο άμεσο μέλλον;

Ναι φίλε μου δεν πουλάω τρέλα! Πες μου πότε κάθισες και είπες παίζει να πεινάσω εγώ τα παιδιά μου να μην έχω αυτοκίνητο κινητό, να μην πληρώσω την ΔΕΗ τον ΟΤΕ για να μού μείνει κανένα ευρώ να χω για ψωμί και γάλα! Θα μου πεις ότι εδώ και 5 χρόνια υπάρχει κόσμος που το κάνει γιατί δεν έχει αλλά όπως και να το κάνουμε τώρα έχει μεγάλη διαφορά.


Τι μας έκανε άραγε να φτάσουμε ως εδώ, να θέλουν όλοι να μας στείλουν από Ευρώπη και να μας κουνάνε και το χέρι επιτακτικά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (πράγμα που για μένα από μόνο του δείχνει ότι τους κάναμε πραγματικά να μην μας έχουν σε καθόλου εκτίμηση)

Τι μας έκανε να κάνουμε ουρές στα ΑΤΜ να ψωνίζουμε φακές και ρύζια και να ξοδεύουμε τα λεφτά για να μην μας τα κουρέψουνε;

Η απάντηση είναι στον καθρέφτη φίλε μου και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο το καλύτερο για όλους μας!!!

Ξέρω θα πεις εγώ τι έκανα εγώ δεν έκλεψα εγώ δεν φταίω κτλ κτλ κτλ.

Όπως και να χει για να μην ζήσουμε ξανά παρόμοιες καταστάσεις θα πρέπει εμείς να προνοήσουμε και δεν νομίζω ότι κανένας θέλει να ξανά αντικρύσει το παιδί του και να σκεφτεί πως θα το μεγαλώσει θα το ταΐσει κτλ.

Είναι έτοιμος ο Έλληνας εντέλει να αλλάξει συνήθειες και τρόπο σκέψης;

Φοβάμαι φίλοι και φίλες μου φοβάμαι, φοβάμαι ότι αυτό που έρχεται δεν θα μας κάνει καλύτερους αλλά μπορεί και χειρότερους, πάντα έλεγα όπως και εσείς δεν θα αλλάξει ποτέ ο Έλληνας αλλά τώρα;;; Πρέπει να αλλάξει για την πατρίδα του και τα παιδία του και την οικογένεια του!

Είναι άραγε έτοιμος ο δημόσιος υπάλληλος να δουλέψει (αυτός που δεν δουλεύει)

Είναι έτοιμος ο γιατρός, μανάβης, περιπτεράς, κρεοπώλης, μάστορας για το καλό της χώρας να κόβει αποδείξεις; (αυτοί που δεν κόβουν)

Είναι έτοιμος να αρχίσει να μην παίρνει το αυτοκίνητο για να πάρει τσιγάρα;

Είναι έτοιμος να οδηγεί όπως πρέπει;

Είναι έτοιμος να πει ΟΧΙ σε τυχόν προσφερόμενα ρουσφέτια από πολιτικούς;

Είναι έτοιμος να πάει στρατό όπου και να τον στείλουν;

Είναι έτοιμος να μορφωθεί όπως πρέπει και να μην πάρει πτυχία μόνο και μόνο για κορνίζα;

Κάθισα και το σκέφτηκα πολύ… έχουμε εδώ και 30 χρόνια τους ίδιους σάπιους και ανάξιους πολιτικούς, και αντέξανε πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια να είναι πολιτικοί και υπεύθυνοι σε αυτόν τον τόπο κάνοντας ουσιαστικά μια χώρα έναν οίκο ανοχήςJ

Δηλαδή αν ήταν σωστοί και τίμιοι για πόσο ακόμα θα ήταν βουλευτές όλοι αυτόι;

Με λίγα λόγια αν πραγματικά είχαν έναν λαό πού θα ήθελε κάτι παραπάνω πόσο θα άντεχαν ρε παιδιά όλοι αυτοί;

Μην με παρεξηγείτε δεν είμαι εγώ ο αλάνθαστος που τα γράφω αυτά αλλά έχω πραγματικά την ανάγκη για να αρχίσω σιγά σιγά να αισθάνομαι υπερήφανος που ζω σε αυτή την χώρα!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ