2015-07-09 22:14:35
Φωτογραφία για Πάτρα: Στην Αστυνομία οι υπεύθυνοι του ταξιδιωτικού πρακτορείου που εξαπατούσαν τα σχολεία με τις πενθήμερες εκδρομές
Τους υπεύθυνους του ταξιδιωτικού πρακτορείου που φέρονται να εισέπρατταν προκαταβολές για τις πενθήμερες σχολικές εκδρομές και οι οποίοι στη συνέχεια άφηναν στα κρύα του λουτρού γονείς, μαθητές και καθηγητές, "τσίμπησε" η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του πρακτορείου με έδρα την Αθήνα, ένας 49χρονος και μια 58χρονη αλλά και ο φερόμενος ως υπάλληλος 42χρονος γιος της γυναίκας, συνελήφθησαν ως υπαίτιοι για την απάτη που έπληξε αρκετά σχολεία της ώρας και η οποία τους απέφερε περίπου 52 χιλιάδες ευρώ.

Η αρχή του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όταν τέσσερις διευθυντές σχολείων και ένας ακόμη από τα Ιωάννινα, κατήγγειλαν οτι εξαπατήθηκαν από το πρακτορείο.

Στη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε οτι θύματα είχαν πέσει άλλοι πέντε διευθυντές σχολείων από την Πάτρα, την Αττική και την Μεσσηνία.


Στον κατάλογο των καταγγελιών προστέθηκε ξενοδοχείο από την πόλη των Ιωαννίνων, ο ιδιοκτήτης του οποίου ανέφερε ότι δεν του κατεβλήθη η προβλεπόμενη αποζημίωση, για τη διαμονή μαθητών στο κατάλυμά του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ύψος της απάτης, που προκάλεσαν οι υπεύθυνοι του ταξιδιωτικού πρακτορείου, κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκεμβρίου του 2013 έως τον Απριλίου του τρέχοντος έτους, ανέρχεται σε 51.970 ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο εμπλέκεται σε μία ακόμη δικογραφία, που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, για παρόμοια απάτη σε βάρος μαθητών Λυκείου της εν λόγω περιοχής

Σε βάρος των τεσσαρων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ