2015-07-10 11:29:14
Φωτογραφία για Ηλεία: Άγχος για τα επιδόματα
Από τις 30 Ιουνίου έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την κατανομή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Μαΐου – Ιουνίου. Παραμένει όμως άγνωστο τι θα γίνει με την καταβολή τους δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με τις κρίσιμες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Ακόμα και αν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δήμων το ποσό που αναλογεί είναι άγνωστο το πώς θα μπορέσουν οι δικαιούχοι να εισπράξουν το ποσό αν οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές.

Αγωνία για την καταβολή

Η αντιδήμαρχος Πύργου αρμόδια θεμάτων Πρόνοιας, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, σε δηλώσεις της χθες αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί. «Δεν ξέρουμε αν η διαδικασία ακολουθηθεί ως συνήθως λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Η πληρωμή πρέπει να γίνει στις 15 Ιουλίου, η ημερομηνία είναι μπροστά μας.

Αλλά ακόμα και αν γίνει κανονικά η καταβολή από το υπουργείο, είναι θέμα λειτουργίας των τραπεζών για να μπορέσουν να εισπράξουν οι δικαιούχοι τα ποσά»
. Στο νομό Ηλείας σύμφωνα με την κατανομή για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου, αντιστοιχεί το ποσό των 1.350.105,92 ευρώ για 1775 δικαιούχους. Από αυτούς 236 είναι για επίδομα Τυφλότητας, 66 Κωφαλαλίας, 264 Βαριάς νοητικής στέρησης, 124 Αναιμικών, 832 Βαριάς αναπηρίας, 6 Σπαστικών, 12 Παραπληγίας ανασφάλιστων, 37 Παραπληγίας δημοσίου, 142 Κίνησης, 38 Παιδικής προστασίας.

Προβληματισμός από τα ΑμεΑ

Από την άλλη, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως στην είσπραξη των επιδομάτων πρόνοιας τα άτομα με αναπηρία. Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου γονέων – κηδεμόνων και ΑΜΕΑ Ηλείας, Γιάννης Παπαδάτος, τα άτομα με αναπηρία από τη μια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πρόσβασης στα ΑΤΜ και από την άλλη το καθεστώς της τραπεζικής αργίας που επιτρέπει έως τώρα μόνο στους συνταξιούχους να κάνουν περιορισμένες αναλήψεις.

Σχολίασε δε πως το ποσό των 120 ευρώ που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για τις αυξημένες ανάγκες των ΑΜΕΑ. «Τα φάρμακα που πρέπει να αγοράσουν τα άτομα με αναπηρία κάθε μήνα δεν μπορούν να καλυφθούν με δόσεις του επιδόματος. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα καθώς αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση χωρίς καμία βοήθεια» σχολίασε ο κ. Παπαδάτος.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ