2015-07-11 08:11:06
Φωτογραφία για Ανοίγουν τα εργοστάσια ντοματοπολτού στην Ηλεία
Ανοίγουν σε δέκα- δεκαπέντε μέρες τα εργοστάσια επεξεργασίας τοματοπολτού στην Ηλεία σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει και ακόμα ως αυτή την ώρα οι παραγωγοί δεν έχουν στα χέρια τους τα συμβόλαια με συγκεκριμένη βιομηχανία του νομού μας .

Η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι επί του προκειμένου, αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα, από τους φόβους που εκφράζουν εκπρόσωποι του χώρου της μεταποίησης για τις εισαγωγές των υλικών συσκευασίας που απαιτούνται για την τυποποίηση της βιομηχανικής τομάτας, (εάν βεβαίως συνεχιστεί η ασφυκτική οικονομική πραγματικότητα που ζούμε). Τα υλικά συσκευασίας της τομάτας εισάγονται στο σύνολό τους, οπότε αν δεν έχουν γίνει εγκαίρως προμήθειες κάποιες βιομηχανίες θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο σε επίπεδο λειτουργίας εργοστασίων δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο θέμα και στο βαθμό που υπάρχει επάρκεια καυσίμων και απρόσκοπτη ροή.


Κατά τα λοιπά, η παραγωγική δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικά στο νομό μας και για τις καλλιεργητικές φροντίδες που είναι αναγκαίες αυτή την περίοδο εννοείται ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ μέρους των παραγωγών να αντεπεξέλθουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Προβλήματα, που δεν έχουν να κάνουν όμως με την παρούσα οικονομική συγκυρία, αναφέρει ωστόσο ο κ Χρήστος Βαλιανάτος, παραγωγός και εκπρόσωπος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας, ο οποίος σημειώνει : «αυτήν τη στιγμή επικρατεί σε όλους τους παραγωγούς μεγάλη αβεβαιότητα. Αυτή εντείνεται διότι λίγες ημέρες πριν την έναρξη της φετινής συγκομιδής δεν έχουμε υπογράψει ακόμα τα συμβόλαια με το εργοστάσιο της Unilever. Επιπλέον, σε 15 ημέρες ανοίγουν τα εργοστάσια και ακόμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουμε στα χέρια μας τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουμε για την συνδεδεμένη ενίσχυση».

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ