2015-07-11 08:59:08
Φωτογραφία για Βαρουφάκης: Η Γερμανία δεν θα είναι φειδωλή στον πόνο για την Ελλάδα
Άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην ηλεκτρονική έκδοση του Guardian, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να σημειώνει τους λόγους για τους οποίους κατά τη γνώμη του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει λύση στο θέμα της Ελλάδας, αλλά επιδιώκει ένα Grexit.

Ο τίτλος του άρθρου είναι χαρακτηριστικός σημειώνοντας πως “Η Γερμανία δεν θα είναι φειδωλή στον πόνο για την Ελλάδα – Θέλει να μας σπάσει”.

Στο άρθρο ο κ. Βαρουφάκης αναλύει πως από την αρχή της κρίσης το πρόβλημα ήταν η βιωσιμότητα του χρέους και πως η Ελλάδα δεν θα ήταν για πέντε χρόνια πρωτοσέλιδο, αν η Ευρώπη είχε προχωρήσει ουσιαστικά στο κούρεμά του. Ο πρώην υπουργός θεωρεί όμως, πως η μη βιωσιμότητα του χρέους ήταν χρήσιμη για τα γερμανικά σχέδια.

Καταλήγοντας και επικαλούμενος την εμπειρία του στις διαπραγματεύσεις τους τελευταίους πέντε μήνες ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει πως κατά τη γνώμη του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει σημαντικούς λόγους να θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ και να επιβάλλει στην Ευρωζώνη το δικό του μοντέλο πειθαρχίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ