2015-07-11 12:50:10
Φωτογραφία για Ανάμεσα στα ποντίκια περπατούν κάτοικοι στο Καβούρι Κατακόλου - «Φτάνει πια!»
Ανάμεσα στα ποντίκια περπατούν καθημερινά οι κάτοικοι του παραλιακού οικισμού στο Καβούρι Κατακόλου, που δεν μπορούν να χαρούν το καλοκαίρι εξαιτίας των σωρρευμένων απορριμμάτων που είναι εκτεθειμένα σε κάθε σημείο της περιοχής. Τον τελευταίο χρόνο, όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι, τα σκουπίδια παραμένουν αμάζευτα, ενώ αυτά, είναι και ο βασικός λόγος που πολλοί παραθεριστές φέτος, δεν θα επισκεφθούν τα εξοχικά τους, για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι κάτοικοι – μόνιμοι και μη – της παραθαλάσσιας περιοχής του Καβουρίου, όπως δήλωσαν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες, καθώς η αφόρητη ζέστη και οι σωροί των απορριμμάτων που βρίσκονται ανά εκατό μέτρα σε όλη την έκταση του δρόμου και έξω από τις πόρτες τους, τους «πνίγουν» στην κυριολεξία και οι ίδιοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την δυσωδία, τις μύγες και τα μικρόβια.

Στην περιοχή, το τελευταίο διάστημα έχουν εγκατασταθεί οικογένειες ετεροδημοτών που το σκέπτονται να παραμείνουν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, μέσα στα σκουπίδια, ενώ άλλοι, δεν αποφασίζουν να έλθουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί.


Εκείνο που ζητούν οι κάτοικοι είναι να γίνει άμεσα η αποκομιδή των σκουπιδιών από τα σημεία της παραθαλάσσιας περιοχής, όχι μόνο του Καβουρίου αλλά και των υπολοίπων οικισμών της παραθαλάσσιας ζώνης, καθώς η εικόνα αυτή, όπως τονίζουν, αποτελεί δυσφήμιση για τον Πύργο, στους τουρίστες που περνούν από το σημείο και επισκέπτονται την παραλία για τα μπάνια τους.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΤΑΛΙΟ

Δυναμικές κινητοποιήσεις για τα σκουπίδια

Με κεντρικό άξονα την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από την τοπική κοινότητα Επιταλίου, πραγματοποιήθηκε χθες η μεγάλη λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε η επιτροπή αγώνα του χωριού, με τους κατοίκους να συζητούν για τις μετέπειτα κινήσεις τους, με σκοπό να καθαρίσει η τοπική κοινότητα από τις σωρούς των απορριμμάτων.

Απόφαση της λαϊκής συνέλευσης με την ομόφωνη γνώμη όλων των κατοίκων ήταν την ερχόμενη Τετάρτη, οι κάτοικοι να συγκεντρωθούν το πρωί στο Επιτάλιο και να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου, διαδηλώνοντας για το αίτημα το χωριό τους να είναι καθαρό.

Επίσης η επιτροπή αγώνα που έχει συσταθεί με σκοπό να λυθούν τα προβλήματα του χωριού, από χθες το απόγευμα συγκεντρώνει υπογραφές, από τους κατοίκους, ώστε το Επιτάλιο σύσσωμο να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Πύργου για το ζήτημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων.

Όπως αναφέρθηκε χθες, από τον συντονιστή της επιτροπής αγώνα, Γιάννη Παπαδάτο, ο οποίος ανέγνωσε και το υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατατέθηκε στο δήμο του Πύργου, η δημοτική αρχή παραμένει αμέτοχη στο πρόβλημα με τα σκουπίδια που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ενώ σε προχθεσινή συνάντηση που είχαν οι κάτοικοι, έλαβαν την διαβεβαίωση από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Σεϊντή, πως μέρος των σκουπιδιών θα μαζευθεί την ερχόμενη Τρίτη από το χωριό.

Ωστόσο αυτή είναι μια κίνηση που δεν ικανοποιεί τους κατοίκους του Επιταλίου και έτσι, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων από την τοπική κοινότητα.

Στην λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλφειούσας, Δημήτρης Βαρώτσος, δηλώνοντας την συμπαράστασή του καθώς και στην περιοχή της Αλφειούσας οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το ίδιο σοβαρό πρόβλημα με την σώρρευση των απορριμμάτων.

Επίσης, τοποθετήθηκαν για το θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος, Χάρης Μιχαλακόπουλος που στήριξε με την παρουσία του την κίνηση των πολιτών, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και κάτοικος Επιταλίου, Πέτρος Καπαρέλης ενώ τοποθετήσεις έγιναν και από μέλη της επιτροπής αγώνα και κατοίκους του Επιταλίου που κατέθεσαν τις προτάσεις τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ