2015-07-11 13:18:43
Φωτογραφία για ΣΟΪΜΠΛΕ: «ΑΝΟΧΤΟ» ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ EUROGROUP
Απόλυτα «ανοιχτό» είναι το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup για την Ελλάδα, επισήμανε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φρανκ Πολ Βέμπερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Λίγη ώρα πριν τη συνάντηση του Eurogroup στις 16:00 ώρα Ελλάδoς, για την αποτίμηση της αξιολόγησης των τριών θεσμών επί της ελληνικής πρότασης, «O υπουργός Β. Σόιμπλε θα συζητήσει με τους συναδέλφους του στην ευρωζώνη επί της αξιολόγησης των θεσμών», υπογράμμισε ο Φ. Βέμπερ. Πρόσθεσε ότι το «αποτέλεσμα της συζήτησης είναι απόλυτα ανοιχτό», ενώ και Eυρωπαίος αξιωματούχος κάνει λόγο για "σκληρή συνάντηση" στο Eurogroup με "μπόλικο σκεπτικισμό".

Και μπορεί το σχέδιο μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας να έγινε αποδεκτό από τους θεσμούς ως βάση συζήτησης αλλά ζητούν σε 3σέλιδη έκθεση περαιτέρω διευκρινίσεις για να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα FAZ στο κυριακάτικοι φύλλο. «Θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των στόχων κατά τα επόμενα έτη» αναφέρει το κείμενο της αξιολόγησης, σύμφωνα με τη FAZ που έχει πληροφορίες για νέα προαπαιτούμενα.


Επικαλούμενη πηγές, οι οποίες έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων πως η θετική αξιολόγηση των θεσμών προϋποθέτει την εφαρμογή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης πρόσθετων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να καλυφθούν ορισμένα εναπομείναντα κενά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αναγκαιότητα λήψης των νέων μέτρων συνίσταται στην επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

AMΠE

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ